Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Ma kakva penzija, Nadal ide po ono što Đoković nije uspeo da osvoji

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 10:22

Rafa najavljuje pohod na Vimbldon, mediji bruje o Grend slemu

Otvara se Rafaelu Nadalu šansa kakvu nikada nije imao. Prvi put u karijeri je istovremeno vlasnik trofeja sa prva dva grend slem turnira u sezoni.

Španac je najpre osvojio Australijan open, a u nedelju je 14. put u karijeri podigao trofej na Rolan Garosu. I eto kako se narativ medija sa Zapada ekspresno promenio: tokom dve nedelje turnira u Parizu brujalo je kako je to možda poslednji Nadalov nastup na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Izabrane vesti

Čak je u nedelju uoči finala isplivala informacija kako će Nadal po završetku turnira objaviti kraj karijere, što je, istina, njegov menadžer ekspresno demantovao.

Bol u stopalu, kost koja odumire, nerv koji pritiska i koji mora svakodnevno da se umrtvi injekcijom... Sve su to bili „prateći efekti“ Nadalovog ubedljivog pohoda ka trofeju. I sada kada ga je uzeo, cela priča dobija obrt: Rafa ide po grend slem! Probaće Španac ono što Novak Đoković nije uspeo prošle godine – da osvoji sva četiri najveća pehara u godini.

Prva najava toga je stigla i to od samog Nadala. Posle dve nedelje najava da Španac neće igrati na Vimbldonu, da je to preporuka lekara, Rafa je poručio da stiže u London.

„Vimbldon nije turnir koji bih želeo da propustim. Ići ću da igram ako mi telo to dozvoli“, poručio je Nadal posle trijumfa u Parizu.

A, plan osvajača 22 grend slem trofeja pročitali su i drugi. Recimo, nekadašnji as Tim Henman.

Ako je Nadal zdrav, a veliko je pitanje u kakvom mu je stanju stopalo, da li može da osvoji Vimbldon? Apsolutno da i to je neverovatno uzbudljivo. Ne zaboravimo da je prvo osvojio Australijan open i sad možemo da pričamo o šansama da osvoji Grend slem. Siguran sam da će ga to motivisati da nastavi“, rekao je Henman.

Iako mu trava nije omiljena podloga, Nadal je dva puta osvajao Vimbldon, 2008. i 2010. godine, mada je tamo kasnije doživljavao i neke senzacionalne poraze. Ali, prvi put u karijeri Španac oseća miris Grend slema, a kada Bik sa Majorke nešto namiriše...


tagovi

Rafael NadalNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara