Madrid masters: Federer, Tim, Del Potro... u Novakovoj polovini žreba koji u drugom kolu čeka Dimitrova

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 12:48

Lajović protiv Đerea već u početnoj rundi. Nadal i šampion Zverev u lakšem delu žreba

Po ko zna koji put u tekućoj sezoni naši teniseri nisu imali sreće na žrebanju! Ovaj put u pitanju je masters u Madridu koji od sutra kreće sa obračunima u muškom glavnom žrebu. Jer šta reći na to što Dušan Lajović i Laslo Đere ukrštaju rekete već u prvom kolu, da bi bolji potom išao na Huana Martina del Potra, i što su u Novakovoj polovini žreba zajedno sa Rodžerom Federerom, Dominikom Timom, pa čak i Marinom Čilićem?!

Naš i svetski najbolji teniser će, kako i dolikuje biti slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz susreta između Bugarina Grigora Dimitrova i još neimenovanog kvalifikanta. Ukoliko tu slavi, Đokovića na putu ka eventualnom finalu u trećem kolu mogu da sačekaju Marko Čekinato, Dijego Švarcman i Žo Vilfred Conga, u četvrtfinalu mogući protivnici našem asu su Del Potro, Nik Kirjos, Lajović i Čilić, u polufinalu Fabio Fonjini, Tim i Federer, a u finalu, naravno, Rafa Nadal ili Aleksander Zverev, eventualno Stefanos Cicipas.

Izabrane vesti

Đoković je prošle godine došao u špansku prestonici u slaboj formi i kao 12. nosilac je poražen već u drugom kolu od Britanca Kajla Edmunda, tako da je već zapravo odbranio 45 tada osvojenih bodova. Titulu brani Aleksander Zverev, a turnir se igra na otvorenom na šjaci za nagradni fond od 7.021.128 €. Ovo je prvo Federerovo takmičenje na zemljanoj podlozi još od 2016. što madridskom mastersu svakako daje posebnu draž.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rodžer FedererRafael NadalATP Madridmasters madridDušan LajovićžrebLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara