Alehandro Davidovič Fokina (©Reuters)
Alehandro Davidovič Fokina (©Reuters)

Madridska publika do sitnih sati gledala spektakl: Davidovič Fokina posle ponoći eliminisao Runea

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 02:34

U osmini finala sa Bornom Ćorićem

Iznenađenjima u Madridu nema kraja! Posle senzacionalne pobede Italijana Matea Arnaldija nad Kasperom Rudom, te nešto manjih šokova koje su priredili Nemac Janik Hanfman protiv Lorenca Muzetija, pa i Dušan Lajović protiv Feliksa Ožea Alijasima, novi neočekivan rezultat priredio je Alehandro Davidovič Fokina eliminacijom Holgera Runea već u trećem kolu.

Ostala je madridska teniska publika do sitnih sati, tačnije do jedan sat iza ponoči kako bi ispratila sjajno veče svog sunarodnika i jednog od miljenika uz Karlosa Alkarasa, a on im se odužio pobedom nakon više od tri sata ludog tenisa.

Izabrane vesti

Obojica su tokom meča zahtevali medicinske pauze kako bi im se ukazala pomoć - Rune zbog problema sa desnim ručnim zglobom već u ranoj fazi meča, Davidovič Fokina nešto kasnije zbog bolova u butini. I jedan i drugi su se dosta fizički mučili, zbog čega je meča imao brojne uspone i padove, ali je Španac na kraju ipak zadržao hladnokrvnost da privede meč kraju i pobedi.

Daleko je poslednji stepenik, ali posle ovog trijumfa Davidovič Fokina ima dobar put ka svom tek drugom masters finalu. Sledeći protivnik mu je Borna Ćorić koji je sa 2:0 u setovima dobio Huberta Hurkača.

Rune je definitivno u padu forme. Uspeo je da spasi meč loptu Aleksandra Bublika, prošle sedmice i četiri meč lopte u finalu Minhena protiv Botika van de Zandšlupa, ne i da sebi za 20. rođendan pokloni trijumf vredan osmine finala Madrida.

Temperamentni Danac je ponovo morao da izvlači kestenje iz vatre, jer je uspeo da stigne zaostatak od dva gema pri rezultatu 5:3 za protivnika koji je u osmom gemu odlučujućeg seta uspeo lako da uzme brejk. Rune ga je ipak odmah vratio, posle neiskorišćene prve šanse, da bi na svoj servis u desetom gemu bio bez greške. Otišlo se u taj-brejk gde su obojica izgubili po servis i onda je sve bilo izjednačeno do desetog poena, kada je Rune pao i ubrzo prepustio meč.

Davidovič Fokina je stigao do petog četvrtfinala ove sezone, dok je Rune sada na 8-2 kada su u pitanju mečevi na šljaci, gde je takođe poražen u finalu Monte Karla od Andreja Rubljova.



tagovi

Alehandro Davidovč FokinaHolger RuneATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara