Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Malo je falilo! Kecmanovića na dva poena do polufinala Majamija zaustavilo špansko "čudo od deteta"

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 03:52

Kad se povuku Đoković i Nadal, gledaćemo derbi Kecmanović - Alkaraz

Četvrti uzastopni turnir na kom je stigao do četvrtfinala i - opet eliminacija. Na svega dva poena od najvećeg uspeha u karijeri bio je 22-godišnji Miomir Kecmanović, koji je u Majamiju igrao verovatno svoj najbolji tenis u karijeri, ali nije uspeo. Naišao je na rivala s kojim će se, ako ovako nastavi, sigurno još često sretati u budućnosti - četiri godine mlađeg Karlosa Alkaraza.

Momak iz Mursije, kog su mnogi uveliko proglasili španskim "čudom od deteta", slavio je posle preokreta 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 7:6.

Izabrane vesti

Alkaraz je trenutno 16. na ATP listi i juriša ka Top 10 svetskog tenisa, ali malo je nedostajalo da ga na tom putu uspori Kecmanović. Najbolji junior planete iz 2016. godine, trenutno 48. na ATP listi, bio je na dva poena od pobede kada je u taj-brejku trećeg seta poveo 5:3, međutim, tu je stao. Naredna četiri poena dobio je Španac i zakazao duel sa aktuelnim šampionom Majamija, Hubertom Hurkačem iz Poljske.

U dinamičnom meču, punom ritma i napetih situacija, Alkaraz je pokazao tek nešto bolju igru i posle velike borbe prošao u polufinale.

Sjajno je Kecmanović ušao u meč. Igrao je agresivno, pametno i raznovrsno. što mu je donelo velikih 3:0 prednosti. Mladi Španac je, ipak, bio uporan i u sedmom gemu od 40:15 na servis Kecmanovića uspeo da dođe do brejk lopte. Umesto da bude 5:2 za našeg tenisera, bio je 4:3. Dao je taj gem vetar u leđa Alkarazu, ali nije poremetio Kecmanovićevo samopouzdanje. U nastavku seta nije bilo novih izgubljenih gemova na svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk. Od početka meča srpski teniser govorom tela i potezima koje je birao pokazivao je veliku psihološku snagu, koja mu je donela vođstvo u setovima. U taj -rejku se igralo poen za poen do devetog servisa, kada je Španac napravio brejk za 5:4, ali je potom Kecmanović uzvratio duplom merom i na pauzu za osveženje otišao u značajno boljem raspoloženju.

Drugi set doneo je obrnute uloge. Alkaraz je bio taj koji je diktirao ritam, brejk za 2:0 omogućio mu je povratak samopouzdanja, a kako su obojica do kraja sigurno servirali, taj detalj ispostavio se kao presudan za izjednačenje. Nije, čak, Kecmanović uspeo ni da dođe do brejk-lopte u drugom setu. Tek 37 minuta trebalo je Špancu da dobije set, što je dosta manje u odnosu na 52 koliko je trajao prvi.

I onda - igra živaca. Gotovo kompletan treći set protekao je u brzim gemovima i sigurno skupljanim poenima na svoj servis. Bez ikakve naznake brejka u čak 12 gemova, ali dalje nije moglo. Pobednika je morao da reši taj-brejl, drugi u meču, a nažalost, ovaj put rešen u korist španskog tenisera.

Dakle, za finale protiv prošlogodišnjeg pobednika turnira Huberta Hurkača igraće 18-godišnji Karlos Alkaraz, dok drugi polufinalni par čine Fransisko Serundolo i Kasper Rud.

ATP MAJAMI - ČETVRTFINALE

Medvedev - Hurkač 0:2 (6:7, 3:6)

Alkaraz - Kecmanović 2:1 (6:7, 6:3, 7:6)

Siner - F. Serundolo 1:4, predaja

Rud - Zverev 2:1 (6:3, 1:6, 6:3)


tagovi

Miomir KecmanovićATP MajamiATP masters MajamiKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara