Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Marej veruje u Federera: Grend slemovi su druga priča

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 16:53

“Neće ga ostali igrači gledati na isti način na Vimbldonu”, kaže Britanac

Koliko je svet tenisa dizao u nebo Novaka Đokovića posle spektakularnog osvajanja Rolan Garosa, toliko sada vlada zabrinutost za sudbinu Rodžera Federera.

Švajcarac je na Rolan Garosu odustao na pola turnira, da bi prešao na travu, a onda je u Haleu doživeo iznenađujući poraz već u četvrtfinalu od Ožea Alijasima.

Izabrane vesti

I sada se svi pitaju u kakvom će stanju Federer doći na Vimbldon, pošto se veruje da je jedini on u stanju da zaustavi Đokovića na putu do trofeja, mada ni sam ne pamti kada ga je poslednji put savladao na grend slemu.

Možda kurtoazno, poštujući veličinu, možda ne, tek Endi Marej smatra da će Rodžer u Londonu igrati mnogo bolje nego u Haleu.

Ne znam tačno Federerovu situaciju, ali iz mog iskustva mogu da kažem da je teško vratiti se na teren posle duge pauze i odmah igrati na visokom nivou. Ali, grend slemovi su druga priča. Nisu isti kao ostali turniri. I siguran sam da će ostali igrači na Vimbldonu gledati Federera na drugačiji način nego na ostalim takmičenjima”, rekao je Marej.

A, neizvesno je da li će i Endi igrati na Vimbldonu. To je njegov “domaći teren”. Pre neki dan je na Kvinsu izgubio od Matea Beretinija i to kao da je dodatno pokolebalo Škotlanđanina, koji nikako da se vrati na top nivo posle dve operacije.

Moram prvo da poboljšam kretanje. Osetio sam i nelagodnost u butini, koju ću probati da eliminišem do Vimbldona. Voleo bih da imam više mečeva, ali teško je u ovim uslovima “mehura”. Nisam siguran šta ću da uradim”, priznao je Marej.


tagovi

Rodžer FedererEndi MarejVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara