Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Mari ne vidi kraj Novakove vladavine: Još jednom potvrdio da je najbolji, posle Vimbldona se pričalo da sledi smena

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 11:44

"Na mladima je da ga pritiskaju i pokušaju da ga preteknu, ali ne deluje kao da će se to skoro dogoditi", ističe britanski teniser

Ima 36, a i dalje mu nema ravnog. I najbolje od svega je što niko ne može ni da pretpostavi koliko će još Novak Đoković dominirati svetski tenisom. Endi Mari smatra da se njegovoj vladavini ne nazire kraj, delom i zbog toga što mlađa generacija mora još mnogo da radi kako bi ga dostigla.

Đoković je u nedelju osvojio 24. grend slem titulu, treću u sezoni i deluje da nema narmeru da se zadovolji time, iako ga sada već na svakom ćošku proglašavaju najvećim svih vremena.

Izabrane vesti

"Na mladim momcima je da pritiskaju Novaka i pokušaju da ga preteknu. Ne deluje kao da će se to skoro dogoditi. Novak je neverovatan već duže vreme, kao Rodžer i Rafa, radi se o dugovečnosti i tome koliko dugo su u stanju da to rade. Novakova dugovečnost je najveća. Igra na ovom nivou toliko dugo…", rekao je Mari za BBC.

Trostruki grend slem osvajač podseća da su mnogi pomislili kako je Đokovićevo vreme prošlo kada ga je pre dva meseca u finalu Vimbldona savladao Karlos Alkaras.

"Posle Vimbldona su svi govorili da dolazi do smene generacije, ali za mene to nije bilo tako. Bilo je jasno da je Novak osvojio dva od prva tri grend slem turnira i da je bio vrlo, vrlo blizu u finalu Vimbldona. U nedelju je još jednom potvrdio da je najbolji igrač na svetu i kao što rekoh na mlađima je da napreduju kako bi mogli da ga preteknu."

I Mari smatra da grend titula koju je podigao u Njujorku pre dva dana nije poslednja u vitrini srpskog tenisera.

"Mislim da se neće zaustaviti na 24 titule, ali nikad se ne zna koliko će to potrajati. Fizički, motivacija, bez obzira na to da li je Alkaras napredovao. Alkaras je neverovatan igrač, briljantan je, ali raditi ono što Novak radi konstantno je nešto drugo. Nije isto raditi to 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada zakorači na teren. Mislim da će Alkaras uskoro dostići taj nivo, ali ne mislim da će ovo biti poslednji put da je Novak osvojio grend slem", zaključio je Mari.



tagovi

Novak ĐokovićEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara