Vajda i Đoković (©Reuters)
Vajda i Đoković (©Reuters)

Marijan Vajda nije više trener Novaka Đokovića

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.03.22. | 18:14

Drugi put kako se rastaju

Ponovo se rastaju Novak Đoković i Marijan Vajda. U istom danu kada je Pežo objavio da više neće biti sponzor srpskom teniseru, stigla je i informacija da slovački stručnjak neće nastaviti saradnju sa svojim dugogodišnjim pulenom.

Kako saznaje Sportklub, Vajda napušta Novakov stručni štab, ali će ostatak biti na okupu: Goran Ivanišević kao glavni trener, fiziotarapeuti Miljan Amanović i Ulises Badio, kao i kondicioni trener Marko Paniki.

Izabrane vesti

Vajda je bio uz Novaka duže od 15 godina i bio je akter osvajanja svih njegovih 20 grend slem titula. U jednom momentu su imali prekid saradnje, kada je Đoković, dok se oporavljao od povrede lakta, promenio ceo stručni štab, ali kako nije uspeo da „klikne“ sa Andreom Agasijem i Radekom Štepanekom, dogovorio se sa Slovakom da se vrati u tim. I sve je posle toga ponovo profunkcionisalo u Đokovićevoj igri.

Vajda je vremenom, navodno, tražio da ne bude sve vreme uz Novaka na turnirima, jer je želeo da više vremena posveti porodici i ćerki koja je takođe teniserka. Zato je na pola turnira išao on, a na drugu polovinu Ivanišević.

Od početka teniske sezone Đoković je mogao da igra samo u Dubaiju, gde je hrvatski stručnjak bio uz njega. A, gde će dalje moći da se takmiči, to je i dalje neizvesno, najverovatnije tek kada krene deo sezone na šljaci. 


tagovi

Novak ĐokovićMarijan VajdaTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara