Karenjo Busta (© AFP)
Karenjo Busta (© AFP)

Marin Čilić eliminisan sa Olimpijskih igara, Karenjo Busta u osmini finala

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.07.21. | 11:49

Španac prvi put u karijeri bolji od Hrvata

Imaće Španija dvojicu predstavnika u osmini finala muškog singla. Možda Alehandro Davidovič Fokina nema čemu da se nada protiv Novaka Đokovića, ali zato rastu šanse Pablu Karenju Busti da se domogne završnice olimpijskog turnira.

Sjajan dan za španski tenis – slavile i tri devojke – upotpunio je 30-godišnjak iz Hihona, tako što je savladao Marina Čilića. Prvi put u karijeri. Hrvatski veteran je dosad prepustio Karenju Busti samo jedan jedini set u četiri međusobna duela, vodio je i u Tokiju, ali je na kraju morao da stisne ruku boljem od sebe – 7:5, 4:6, 4:6.

Izabrane vesti

Pre dva dana igrao je Čilić pravi maraton sa Žoaom Menezesom iz Brazila, proveo na terenu tri i po sata i jedva pobedio. U drugom kolu njegov meč trajao je dva i po časa, ali je rezultat bio drugačiji. Presudila je činjenica da je Marin u uvodnim fazama drugog i trećeg seta gubio servis i da posle toga nikako nije mogao da se vrati u meč.

Pablo Karenjo Busta će u osmini finala igrati sa Dominikom Kepferom, Nemac je u dva seta bio bolji od Maksa Purcela iz Australije (6:3, 6:0).

Na taj način kompletirana su četiri para osmine finala muškog singla u Tokiju. Sastaju se:

Đoković – Davidovič Fokina

Zverev – Basiašvili

Karenjo Busta – Kepfer

Medvedev – Fonjini.


tagovi

Pablo Karenjo BustaMarin ČilićATPolimpijski teniski turnirTenisOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara