(©Reuters)
(©Reuters)

Marion Bartoli: Da je Novak Amerikanac, imao bi statuu u svakom gradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 16:38

„On dolazi iz male istočnoevropske zemlje, koja je nedavno imala turbulentnu prošlost i to utiče na njegov indeks popularnosti“, smatra Francuskinja

Dugo je tokom karijere Novak Đoković izbegavao da javno kaže ono što je cela Srbija brujala: da u zapadnom svetu nije omiljen, najblaže rečeno, zbog toga što dolazi iz istočne Evrope.

Na kraju je i on popustio. Verovatno su dešavanja u Australiji od pre godinu i po dana promenila i njegovu vizuru. I zato je posle trijumfa na US openu javno rekao:

Izabrane vesti

„Da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. To je deo mog putovanja, ja sam zahvalan odakle dolazim iz Srbije, to mi daje veru i nadu, to mi je još slađe i to me ispunjava“.

I to nije samo Novakovo mišljenje. Sa tim se slaže i legendarna francuska teniserka Marion Bartoli, koja je na čuvenom francuskom radiju RMC rekla:

Naravno, nije stvar samo u tome da je Novak Srbin. Samo kada se pogledaju njegovi rezultati: 24 grend slema, 39 mastersa, rekordan broj nedelja na prvom mestu, najviše grend slem finala... Da je slučajno Đoković Amerikanac, imao bi statuu u svakom njihovom gradu“, podvukla je Bartoli.

----------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

----------

Rezultate Novaku niko ne može da ospori, ali ono u šta ga svi „gađaju“ je publicitet.

„Kada Đoković kaže to da nije dovoljno poštovan zato što je Srbin, to znači da nema dovoljan i pravi publicitet. On dolazi iz male istočnoevropske zemlje, koja je nedavno imala turbulentnu prošlost i to utiče na njegov indeks popularnosti“.

Istakla je Francuskinja i maltretiranje koje je najveći teniser svih vremena doživeo prošle godine u Australiji.

Novak je igrač koji je „pisao vesti“ prošle godine na apsolutno neverovatan način, koji je bio mnogo više od sporta. Da Netfliks napravi seriju o tome kako je teniser koji je osvojio najviše titula na svetu izbačen iz zemlje i bio pre toga u pritvoru, niko ne bi poverovao da je to istinita priča“, podvukla je Bartoli.


tagovi

Novak ĐokovićMarion Bartoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara