Molčan (©Reuters)
Molčan (©Reuters)

Meč kakav do skoro nije mogao da se zamisli: Đoković protiv Vajde i njegovog novog pulena u 2. kolu RG

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 16:29

Molčan eliminisao Koriju – 3:1

Drugo kolo Rolan Garosa doneće meč kakav do skoro niko u svetu tenisa nije mogao ni da zamisli: Na jednoj strani terena biće šampion Novak Đoković, a u boksu drugog igrača biće Marijan Vajda, čovek koji je od srpskog asa „napravio“ jednog od najvećih tenisera sveta svih vremena.

Novi Vajdin pulen Aleks Molčan je preskočio prvu prepreku u Parizu, sa 3:1 u setovima je eliminisao Fakunda Koriju – 6:3, 6:4, 3:6, 6:3. A, u narednoj rundi Molčan će na megdan Đokoviću.

Izabrane vesti

Slovak je u odličnoj formi otkako je počeo da radi sa Vajdom, na turniru u Lionu, uoči Rolan Garosa, stigao je do finala, gde je izgubio od Kamerona Norija (2:1). A, kako će u svom uglu imati čoveka koji zna sve Đokovićeve vrline i mane, jasno je da Novaka čeka neobično težak meč u drugom kolu.

Igrali su Đoković i Molčan jedan protiv drugog na Serbia openu 2 prošle godine, kada je srpski teniser slavio sa 6:4, 6:3.

Rivala u drugoj rundi saznao je i Miomir Kecmanović. On će ukrstiti rekete sa Aleksandrom Bublikom, koji je danas eliminisao Artura Rinderneha sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:4).

Bublik je dobio meč posle pet uzastopnih poraza na turnirima, a jedan od njih, u Madridu, bio je upravo od Kecmanovića, koji je tada slavio sa tesnih 6:4, 7:5. A, prošle godine na turniru u Nur Sultanu Kazahstanac je bio bolji od srpskog tenisera sa 2:1.

Do ekspresne pobede došao je Lorenco Sonego, koji je dopustio Peteru Gojovčiku samo pet gemova – 6:2, 6:2, 6:1.

Istim rezultatom je Rišar Gaske pobedio Lojda Džordža Harisa (6:1, 6:3, 6:4), kao i Sebastijan Korda Džona Milmana (6:1, 7:5, 7:6).


tagovi

Novak ĐokovićMarijan VajdaRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara