(©Reuters)
(©Reuters)

Meda naučio da pleše na šljaci: Preko večitog rivala do finala Rima

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 22:41

Ruski as savladao Cicipasa i pobeda u finalu ga deli da preskoči Đokovića – 2:0

Do sada je važila teorija da Danil Medvedev ne zna da igra na šljaci i ta velika rupa je sprečavala teniske analitičare da ga „vide“ u budućnosti u krugu velikana. Čak je i ruski as pričao kako mrzi da igra na zemljanoj podlozi, jer se na njoj oseća prljavo. Ali, Medo je naučio da pleše na šljaci...

Tek drugi put u karijeri Danil će igrati u finalu turnira na zemlji. Prvi put je uspeo još 2019. u Barseloni, a sada će posle pobede nad „večitim rivalom“ Stefanosom Cicipasem igrati za trofej na mastersu u Rimu – 7:5, 7:5.

Izabrane vesti

U borbi za trofej Danil Medvedev će ukrstiti rekete sa mladim danskim lavom Holgerom Runeom, koji je u četvrtfinalu eliminisao Novaka Đokovića, a u polufinalu Kaspera Ruda.

Koliko je rivalstvo između Medvedeva i Cicipasa videlo se pre početka meča, kada su izbegavali da se nađu i u istom kadru prilikom fotografisanja. To, u stvari, nije rivalstvo, kakvo je vladalo nekad između Velike Trojka, to je bukvalno prezir na granici mržnje. Zato kada se sudare na terenu Medvedev i Cicipas sve postaje lično. U svaki udarac unosi se mala doza otrova.

Na kraju su jesu rukovali, bez trunke emocije. Dok je Danil otplesao „tvist“ nakon pobede koja je definitivno iznenađenje, jer je Grk daleko uspešniji igrač na šljaci.

Ni ovaj meč u Rimu nije imao običan tok. Dva puta je prekidan, a bolje se u takvoj situaciji našao Medvedev. Napravio je brejk u prvom gemu, ali mu je Cicipas uzvratio taman pred prvi prekid. Na kraju, kada su se „trajno“ vratili na teren Rus je ponovo oduzeo servis protivniku i poveo 1:0 u setovima.

Bolje je Medvedev otvorio i drugi deo, takođe je napravio brejk u prvom gemu, mada je Cicipas uspeo da uzvrati za 3:3. Obojica su držala svoj servis do 5:5, kada je Rus još jednom oduzeo servis rivalu i potom na ubedljiv način došao do sedmom gema, za pobedu, za finale.

Nije samo pehar na talonu za Danila Medvedeva u finalu, već ukoliko pobedi Runea, preskočiće Novaka Đokovića na drugom mestu ATP liste pred početak Rolan Garosa. 


tagovi

Danil MedvedevStefanos Cicipasatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara