Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Medvedev naoštren za Nadala: Na Australijan openu sam bio blizu pobede, sada je vreme da se osvetim

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 00:21

Rus se pred duel sa Špancem prisetio da je US open jedini grend slem na kome je pobedio nekog od članova velike trojke

Uz ime Danila Medvedeva stoje velika ostvarenja. Zasigurno je najveće osvajanje US opena, a uz titulu u Njujorku može se pridodati i prvo mesto na rang-listi, koje će ruski teniser preuzeti od Novaka Đokovića kada osvane idući ponedeljak.

Predao je srpski as Medvedevu titulu najboljeg tenisera sveta, a da li je to zaista imaće Rus priliku da dokaže u polufinalnom duelu sa Rafaelom Nadalom. Podizanjem prvog grend slema ove sezone poveo je Španac u trci za najvećeg svih vremena, došao je do 21. grend slema i iskoračio ispred Đokovića i Rodžera Federera.

Izabrane vesti

Mogao je Medvedev znatno ranije do prvog mesta na rang-listi, ali i drugog grend slema u karijeri. Ipak, u Australiji nije uspeo da zaustavi Nadala da drugi put podigne pehar u Melburnu. Sada je željan osvete... Ukazala mu se prilika u polufinalu Akapulka.

"Igrati protiv člana velike četvorke je uvek čast, veliki izazov. Na Australijan openu sam bio blizu da ga pobedim. Bio je to težak poraz za mene, ali takav je sport, sada je vreme da se osvetim. Ako ga pobedim - odlično. Ali, ako se ponovo sretnemo u Indijan Velsu ili Majamiju, neće biti važno da li sam pobedio ovde. On je sjajan igrač, nikad ga nije lako pobediti", rekao je novi svetski broj 1.

Danil Medvedev je preko Novaka Đokovića u finalu US opena stigao do prvog i jedinog grend slem trofeja u karijeru. Da osvoji novi imao je priliku početkom tekuće godine, kada je u finalu izašao na megdan Rafaelu Nadalu, ali je ostao na samo jednoj pobedi protiv Bika sa Majorke na ATP turu.

Ruski teniser ima negativan skor protiv španskog tenisera, radovao se jednom u pet okršaja, i to na Završnom mastersu u Londonu 2020. godine, poslednjem koji je igran u britanskoj prestonici pre selidbe turnira u Torino. 

"Teško je reći, posebno ako pogledate šta se dogodilo na poslednjim Grend slemovima. Većinu su osvojili članovi Big 3, mada je tačno da sam imao privilegiju da slavim na US openu. Tada u Njujorku sam jedini put pobedio člana velike trojke na Grend slemu. Moraću da nastavim da radim i budem sve bolji. Na drugim turnirima sam umeo da ih pobedim. Na Australijan openu je bilo trenutaka u meč u kojima nisam bio dovoljno jak. Rano je govoriti o novoj eri. Ja sam srećan što sam postigao svoj cilj, sjajan je ovo osećaj za mene i moj tim", zaključio je Danil Medvedev.




tagovi

Danil MedvedevRafael Nadalatp AkapulkoATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara