Danil Medvedev (AFP)
Danil Medvedev (AFP)

Medvedev se ne zaustavlja: Srušio Davidoviča Fokinu i približio se već četvrtoj tituli u 2023.

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 01:43

Za finale boriće se protiv Frensisa Tijafoa

Jučerašnji maraton od preko tri sata sa Aleksanderom Zverevim nije ostavio posledice na Danila Medvedeva. Produžio je Rus seriju pobeda na 18. mečeva, uzeo meru Alehandru Davidoviču Fokini i plasairao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu gde ga čeka 16. teniser sveta Frensis Tijafo - 2:0 (6:3, 7:5).

Igra rođeni Moskovljanin neverovatno na startu nove teniske sezone. Iako je rano ispao sa Australija Opena, nakon toga se nije našao teniser sposoban da ga pobedi u dva seta. Ima Danil na kontu i skalp Novaka Đokovića iz polufinala turnira u Dubaiju, a posle titula u Emiratima, prethodno i u Dohi i Roterdamu, nameračio se Rus na četvrti pehar... A tek je mart mesec. Pritom, nikada u karijeri nije završio sezonu sa više od četiri titule. Najupečatljivije su mu bile 2019. (Šangaj Masters, Sankt Petersburg, Masters u Sinsinatiju i ATP Sofija), odnosno 2021, kada je na Marselj, Maljorku i kanadski masters nakalemio i US open, za sada jedini gren slem u njegov kolekciji.

Izabrane vesti

Prvi set Medvedev je rutinski dobio ne dozvolivši rivalu šansu za brejk. On je u ranoj fazi meča oduzeo servis rivalu, poveo sa 3:0, te za 39 minuta rešio prvi deo igre u svoju korist. Međutim, Španac je znatno jači otpor pružio u drugom setu koji je potrajao 65 minuta.

Naterao je Davidovič Fokina Medvedeva da brani ukupno šest brejk lopti u drugom setu, po jednu u prva tri servis gema, a Rus je svaki put bio na visini zadatka. U sedmom gemu tokom jedne duže razmene šesti, a od ponedeljka peti reket sveta je proklizao, završio na betonu, a usledio je medicinski tajm-aut zbog pucanja i krvarenja nokta.

Fokina je zadržao koncentraciju, poveo sa četiri tri, a onda u narednom gemu došao do tri vezane brejk lopte. Bila je to ogromna prilika za povratak u meč, verovatno i treći odlučujući set, ali je Rus vezao pet poena. Španac je, izvesno pod uticajem propuštene šanse izgubio dobar momentum u završnici seta, dozolio Medvedevu u 11. gemu brejk s nulom i vrlo brzo položio reket i pomirio se sa eliminacijom.




tagovi

Danil MedvedevAlehandro Davidovč FokinaATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara