Foto: Reuters
Foto: Reuters

Medvedev se poklonio kralju: Novak je bio Bog za mene, a prvi je prišao da popričamo i pokazao da je divna osoba

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 12:04

Ruski teniser čestitao Đokoviću na zadivljujući 18. trofeja i prisetio se anegdote kada je bio neafirmisani tensier

Danil Medvedev od ponedeljka neće biti drugi teniser Sveta, jer je u finalu Austarlijan opena morao da se pokloni kralju Melburna Novaku Đokoviću. Treću Rus u finalu Ozi opena držao se samo u prvom setu, u naredna dva morao je da se povinuje dominaciji svetskog broja 1.

Izabrane vesti

“Nikada nije lako pričati u trenutku kada izgubite gren slem finale. Čestitam Novače tebi i tvom timu - deveti trofej ovde, ukupno 18. na najvećim turnirima i sigurno ne poslednji. Zaista nemam reči“, rekao je Medvedev.

Medvedev i Novak su se do sada sastajali osam puta, a današnji poraz Medvedeva u velikom finalu prvog gren slema sezone je njegov peti u okršajima sa srpskim teniserom.

“Prisetiću se jedne anegdote. Kada sam prvi igrao sa Novakom bio sam 500., 600. na ATP listi, a on je tada već bio prvi. Rekao sam sebi da mu neću prići da popričamo, jer je on Bog za mene, a on je bio taj koji je meni prišao i prijateljski popričao iako se nismo poznavali. To nije promenio danas.“

Usledila je zahvalnica treneru i suprugi Daši, zatim na račun organizatora za sjajan turnir uprkos korona virusu, a nije izostavio ni publiku.

"Hvala vam što ste bili tu ovih dana u pružali mi ogromnu podršku. Želeo sam da ovaj meč bude duži i zabavniji za vas, ali danas jednostavno nije bio taj dan", zaključio je vicešampion Australijan opena za 2021. godinu.



tagovi

Australian OpenAustralijaAustralijan Open 2021.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara