Hamad Međedović (Star Sport)
Hamad Međedović (Star Sport)

Međedović popravio utisak sa Rolan Garosa, ali pao u meču koji se igrao tri dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 16:10

Srpski teniser pokvario rang za najmanje 24 mesta

Debitantski grend slem nastup sa Rolan Garosa bio je za zaborav, prvo pojavljivanje u glavnom žrebu Vimbldona Hamad Međedović iskoristio je da popravi utisak iz Pariza, pokaže nesporan talenat, ali to nije bilo dovoljno za plasman u drugu rundu. U meču koji je zbog kišnih padavina dva puta prekidan i koji je počeo u utorak, a okončan tek danas, Međedovića je pobedio Australijanac Kristofer O'Konel - 3:1 (7:5, 6:4, 4:6, 6:4).

Zaličilo je da bi momak iz Novog Pazara danas mogao da se izbori bar za pet setova, pošto je prethodno u utorak i sredu gubio po set. Osvajanjem trećeg seta brejkom u poslednjem desetom gemu najavio je povratak, čak je u četvrtom pritiskao servis protivnika. Propustio je jednu brejk šansu da povede sa 2:0, pa pri vođstvu od 3:2 zakomplikovao servis gem 73. teniseru sveta, ali nije uspeo da dođe do brejk lopte.

Izabrane vesti

Demonstrirao je Hamad svoj agresivni stil igre tokom sva tri dana, okončao duel sa 44 vinera i čak 28 poena na mreži. Interesantno da je na nivou čitavog meča pretrčao znatno manje od rivala. O Konel je u nogama imao 4.260 metara, a Hamad 3.467.

U prvom setu je moglo da bude drugačije jer je i tamo pretio brejk loptama, a drugi, jučerašnji obeležila je velika dekoncentracija jer je u prva tri gema dozvolio rivalu da mu čak dva puta oduzme servis i povede sa, ispostavilo se nedostižnih 3:0.

Utisak je da Međedoviću nedostaje isključivo iskustvo igranja na velikoj sceni, ali i to će vremenom doći. Šteta, jer mu se otvorio žreb činjenicom da je Jirži Veseli izbacio Sebastijena Kordu, Amerikanca kojem je predviđano polufinale na londonskoj travi.

Hamad će od 17. jula doživeti veliki pad na ATP lisi, jer mu je projektovani rang 180, a trenutno je 156. teniser sveta.


tagovi

Hamad MeđedovićVimbldonVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara