Hamad Međedović
Hamad Međedović

Međedovićev danak grend slem neiskustvu: Sve je bilo loše, šokiran sam crnilom u koje sam upao

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.05.23. | 18:54

Najmlađi srpski predstavnik na ovogodišnjem Rolan Garosu jednostavno se nije osećao prijatno na terenu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Loše. Tako bi u jednoj reči Hamad Međedović sumirao svoj debitantski nastup na grend slem turnirima. Nakon što je prošao tri runde kvalifikacija i prvi put se našao u glavnom žrebu, u prvom kolu Rolan Garosa Međedović je imao rivala iz Amerike Markusa Girona sa kojim je objektivno moglo da se igra i traži eventualni plasman u drugu rundu.

Izabrane vesti

Međutim Hamad je izgubio prvi set bez osvojenog gema, poklekao i u narednom, a nakon bljeska u trećem u kojem je za 27 minuta uzvratio istom merom (6:1), dozvolio je sebi još jednu nulu u četvrtom periodu igre, samim tim i eliminaciju.

"Bilo je lepo igrati. Kratko je trajalo danas, a pre toga je bilo fantastično. Ali idemo dalje", bio je Međedović evidentno potišten vatrenim krštenjem na Frenč Openu.

Treći set predstavljao je tračak svetlosti u dubokoj tami.

"Treći set odličan, ali sve ostalo katastrofalno. Bio je okej. I tu sam sebe iznenadio imajući u vidu koliko sam se loše osećao na terenu i pre i u toku meča. Čisto da poraz ne bude ponižavajući."

Iako tvrdi da nije osećao veliku teniziju, čini se da je Hamadovo grend slem neiskustvo odnelo danak. Ali talentovanom momku iz Novog Pazara se rana eliminacija ne može uzeti za zlo. Već je napravio veliki uspeh samim pojavljivanje na pariskoj šljaci.

"Bilo je malo tenzije, ali ništa strašno, niti preveliko. Loše sam se osećao na terenu, fizički, mentalno, teniski i u svim mogućim pogledima. Loše sam se kretao i loše sam igrao. Još uvek ne znam šta se desilo. Moram da sednem i da sve duboko izanaliziram šta se tačno izdešavalo. Nemam ni puno da kažem s obzirom na to da sam i ja ostao šokiran. Još nisam razmišljao o poukama. Ima sigurno nečega pozitivnog, puno prostora za napredak."

Teško je 19-godišnjem Srbinu bilo da izdvoji jednu stvar koja je danas najviše zakazala.

"Da mi se sve ovo više nikada ne ponovi. Ulaz u meč, loš početak, loš završetak, loša kretnja, loša igra. Ništa mi jednostavno nije išlo. Na puno toga treba da se radi. Izdvojio bih početak i kraj."

Delovalo je da ga je odlazak u toalet nakon osvojenog trećeg seta usporio. Hamad je objasnio zbog čeka se odlučio na takav potez.

"Posle trećeg dobijenog seta se takođe nisam dobro osećao. Još uvek sam osećao da nisam to ja na terenu. Tražio sam što više vremena ne bih li se probudio, trgnuo iz crnila u koje sam upao."

Pričao je i o planovima za nastavak sezone.|

"Nisam siguran šta ću dalje. Prijavio sam nekoliko turnira, još jedan turnir pre sezone na travi. Sve je to sad pod znakom pitanja. Nisam bio kući pet nedelja. Uzeću par dana slobodno, a onda ću nastaviti da radim kako mi se ovakvi mečevi nikada ne bi ponovili."

Pozitivna stvar u bolnom porazu jeste to što će od ponedeljka, 12. juna imati novi najbolji rang karijere. Izvesno bi trebalo da skoči sa 168. na projektovanu 153. poziciju. Ali čini se da momak iz Novog Pazara nije bio oduševljen.

"Lepo je znati. Nisam ni znao iskreno. Ali šta je to, desetak, 15 mesta razlike", zaključio je Međedović.


tagovi

Hamad MeđedovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara