Dominik Tim (© Reuters)
Dominik Tim (© Reuters)

Mentalna snaga jača od euforije: Tim gubio sa 0:2 i dobio Kirjosa posle maratona

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 12:55

U osmini finala Austrijanac ide na Dimitrova

Živci kao konopci kad je na konopcima. Teturao se Dominik Tim kao grogirani bokser, mutio mu se pogled, gubio je tlo pod nogama, ali nije Austrijanac slučajno treći teniser sveta. Njegov možda najveći kvalitet je mentalna snaga. Ono što nedostaje Niku Kirjosu. Posledica: pobeda 27-godišnjeg Bečlije u derbiju šesnaestine finala Australijan opena u epskom duelu - 3:2.

U prve tri runde Tim rivalima nije prepustio ni set, onda ga je domaći takmičar naterao da se preznoji i zamisli, ali takav Dominik je najbolji, pa je posle pravog maratona i bezmalo tri i po sata igre slavio preokretom (4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Na taj način obezbedio je duel sa odmornim Grigorom Dimitrovim u osmini finala, s obzirom da je Bugarinu predao Pablo Karenjo Busta pri Grišinom vođstvu od 2:0.

Ta prednost nije bila dovoljna Kirjosu da savlada najtežu prepreku na turniru u Melburnu. Iako je imao snažnu podršku publike, sam sebe bodrio, bio euforičan, dugim poenima mučio Tima, izmorio ga trčanjem i bez izgubljenog servisa stekao prednost koja je navodila na senzaciju. Nije slučajno što retko kad uspeva da se domogne završnice prvog grend slema u sezoni. Iz deset pokušaja samo jednom je stigao do četvrtfinala i jednom do osmine. Nije uspeo ni ovog puta, iako je bio blizu. Biće da je u pitanju mentalitet.

Dominik Tim na tom planu stoji više nego dobro. I napreduje. Peti put uzastopno obezbedio je osminu finala na Australijan openu. Lane je stigao do završne borbe, samo da bi ga zaustavio Novak Đoković. Na sredini turnira deluje da je sposoban da ide do kraja, jer ovakva čvrstina zaslužuje da bude nagrađena.


tagovi

Dominik TimNik KirjosAustralijan openAustralijan Open 2021.ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara