Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Miomir "Pikaso" Kecmanović stavio meč loptu pred Đokovića! Srbija na korak do finala Dejvis kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.11.23. | 14:40

Spektakularan tenis četvrtog tenisera Srbije za preokret protiv Lorenca Muzetija i veliku pobedu srpskog tima

Heroj je bio protiv Velike Britanije, heroj Srbije je Miomir Kecmanović i nakon uvodnog duela polufinala Dejvis kupa. Jer četvrti reket Srbije, je još jednom zaboravio u sve nedaće, neuspehe i poraze što su ga pratili poslednjih meseci, te je u dresu sa državnim grbom pronašao mentalnu snagu za jednu od partija sezone! Miomir je uprkos ispuštenom prvom setu, za nešto manje od dva i po sata na terenu srušio 27. tenisera Lorenca Muzetija (1:2 /7:6, 2:6, 1:6/) i pred Novaka Đokovića stavio meč loptu za plasman u finale Dejvis kupa! A ta meč lopta oličena je u duelu sa Janikom Sinerom, trećem u poslednjih 12 dana.

Danas se Miomir pretvorio u Pabla Pikasa i sa kraćim pauzama, gotovo 150 minuta slikao po terenu. Ne četkicom, već nezaustavljivim forhendima - na 34 italijanski teniser nije imao odgovor, kao ni na furiozno izdanje 24-godišnjaka od sredine drugog do kraja trećeg seta... Vezao je Kecmanović devet gemova, paralisao Italijana koji je na 4:0 u trećem setu tražio i medicinski tajm-aut, ali je Miša ostao hladnokrvan i u režimu koji greške ne poznaje.

Izabrane vesti

Znalo se i pre sudara sa Italijom da Srbiji nikako ne odgovara da pitanje prolaska u finale rešava u dublu. Neće ni morati ukoliko Novak Đoković nastavi niz nepobedivosti u singlu u dresu Srbije koji traje još od 2011. godine (21 meč). U tom slučaju, selekcija koju predvodi Viktor Troicki boriće se protiv Australije za Salataru koju čeka od 2010. godine.

Počeo je Kecmanović premijerni polufinalni duel sa koncetracijom kakva je krasila Đokovića protiv Janika Sinera u finalu Završnog mastersa. Pokazao je Miomir da je gladan još jednog herojskog podviga i već u prvom gemu naparavio brejk i počeo da diktira igru forhendima. Crtao je po terenu Miša i da je pri vođstvu od 2:0, iskoristio jednu od dve šanse da napravi novi brejk, izvesno ne bismo gledali ludu, već mirnu završnicu prvog seta. Ovako se Lorenco odbranio i kako je set odmicao postajao sve sigurniji, sve više ulazio u udarce i pogađao uglove terena. Na 5:3, Italijan je po ko zna koji put pobegao od neprijatnosti servisima koji su ga izvlačili iz ćorsokaka nebrojeno puta do sredine drugog sta. Maltene svaki put kada bi Miomir imao brejk loptu ili disao za vratom rivalu, pogađao bi Muzeti as ili neodbranjiv servis. A kada je Beograđanin servirao za osvajanje prvog seta, pogađao je Italijan neke sjajne pasing šotove, izjednačio na 5:5, a onda stavio taj-brejk u džep.

A u 13. gemu prvog seta, ludnica i vrhunski tenis. Počeo je Miomir vođstvo 3:1, pa dozvolio rivalu četiri uzastopna poena, ali ne i tri set lopte. Od 5:3 došao je do 5:5, a onda su krenule nestvarne razmene i bogoci na obe strane. Prve dve set lopte Italijana je neutralisao, ali na treću nije imao odgovor. Ipak, nije dozvolio da mu se po glavi vrzmaju propuštene šanse iz prvog seta u kojem je poklekao uprkos tome što je ispalio 24 vinera, 19 iz forhenda. Sigurno je otvorio drugi set, Lorenco se držao do njegove sredine, a ond izgubio igru nerava i dozvolio brejk za vođstvo Kecmanovića 4:2. Usledilo je čišćenje drugog reketa Italije i sjajan momentum Srbina pred odlučujući period igre. A tamo se Italijan apsolutno ni za šta nije pitao.

Uz jedan brejk prednosti Miomir je vodio sa 3:0, a onda u poslednjem gemu pred promenu loptica, iskoristio činjenicu da je Muzeti servirao sa onim istrošenim, čupavim i ponovo ga satera uza zid. Tada je bilo jasno da će Srbija povesti sa 1:0. Kroz nekoliko minuta, simbolično je okončao meč neodbranjivim forhendom u sam ugao terena nakon kojeg je Kecmanović je slavio pobedu sa žarom koji ne viđamo često kod njega.

Demonstrirao je Miomir čitavog popodneva, čak i tokom seta koji je izgubio, nivo igre uz koji se podižu ATP titule, nivo koji uz, nadamo se, novu pobedu Novaka Đokovića, garantuje Srbiji uspeh i u borbi za pehar.



tagovi

Dejvis kupMiomir KecmanovićTeniska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara