Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Mogao bi da bude najveća pretnja u Torinu: Siner oduvao Cicipasa na startu završnog mastersa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 16:12

Grk izgubio meč bez ijedne brejk šanse...

Ako se po jutru dan poznaje, mogao bi Janik Siner da bude najveća pretnja po Novaka Đokovića na završnom mastersu u Torinu. Jer nošen domaćom publikom na premijeri najbvećeg ATP turnira, Italijan je oduvao Stefanosa Cicipasa za manje od sat i po vremena de dozvolivši grčkom teniseru niti jednu brejk šansu - 2:0 (6:4, 6:4).

Autoritativno otvaranje momka koji je prvi put zaradio učešće na završnom mastersu i posle Novaka Đokovića, Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva, momka koji je najviše pokazao u 2023. godini. Pre dve godine momak iz južnog Tirola jeste učestvovao na završnom mastersu, ali je tada uskočio umesto povređenog zemljaka Matea Beretinija i nije uspeo da se domogne polufinala. Ovoga puta, na severu Italije Siner neguje najveće moguće ambicije.

Izabrane vesti

"Vrlo teška i posebna nedelja za mene. Otvorio sam završni masters, u Italiji. Publika mi je podarila neverovatna osećanja", rekao je Siner nakon prve recke.

(1,20) Novak Đoković – Holger Rune (4,00)

Pobeda nad Cicipasom u kojoj je ispalio 21 viner uz svega pet neiznuđenih grešaka bila mu je sedma uzastopna, a peta u tom nizu protiv tenisera koji pripadaju top 15 društvu. Nismo videli okršaj njega i Novaka Đokovića u Parizu - Italijan je odustao tokom turnira zbog premalo vremena za oporavak između mečeva - ali će se uskoro sastati sa najboljim teniserom sveta budući da se nalaze u istoj, zelenoj grupi u kojoj su još Cicipas i Holger Rune.

Put ka uvodnoj pobedi Sineru su dodatno prokrčili besprekorni servisi. Imao je 71 posto ubačenog prveog servisa, kada bi ga pogodio, osvojio je 32 od mogućih 36 poena, upisao devet asova, pa nije ni čudo kako Cicipas nije uspeo da izvrši pritisak i eventualno dođe u poziciju da vrati brejk.

Drugi sudar u zelenoj grupi gledaćemo večeras od 21.00, a Novak Đoković će udariti na Holgera Runea.


tagovi

Janik SinerZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara