(© Reuters)
(© Reuters)

Počinje sa „Čemu se nadate?“, završiće se sa „Zašto ćutite?“

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 13:57

Svi oni protiv Njega... Znamo kako će se završiti

Svi znamo šta će se desiti. Zna i ON. Znaju i oni. Osvojiće Novak Đoković Završni masters u Torinu i to nikakvi „mladi lavovi“ ne mogu da promene, jer je rika glavnog u čoporu toliko snažna da je se ostale plaše Samit najboljih tenisera planete pre deluje kao još jedna prilika da Srbin potvrdi status najboljeg na svetu, nego što je neko u stanju da mu preotme pehar osvojen prošle godine.

U svetlu poslednjeg intervjua, u kome je apelovao na smirivanje navijačkih tenzija na svim meridijanima, što jeste poželjno i ljudski i sportski, Nole je rekao da mu nisu jasne uvrede na borilištima. U redu. Malo prozivki, u granicama dozvoljenog, valjda, nije na odmet. Čisto da se stavi do znanja kakav je poredak u „njegovom“ svetu. Zato će onih koji ga podržavaju počev od duela sa Holgerom Runeom, moći da skandiraju „Čemu se nadate?“, jer godinama se priča kako će nove generacije stasati da ugroze Neprikosnovenog, a niko ne uspeva. Bogami, neće ni sad, jer je Đoković u Bersiju pokazao da i iscrpljen može da bude bolji od konurencije. A onda će se 19. novembra, kad se okonča finale, verovatno biti povoda da se sa tribina „Pala Albitura“ čuje: „Zašto ćutite?“

Izabrane vesti

Prenaglašeno? Nedostojno? Neprimereno?

Neće biti.

Po više osnova. Ako bude savladao Runeakao što je bio slučaj u ParizuĐoković će osigurati prvo mesto na ATP listi na kraju kalendarske godine. Osmi put u karijeri. Danac ima 20 godina i ponekad stvarno izgleda kao predstavnik talasa koji bi mogao da zapljusne teniske terene kad se Novak povuče. Samo što Beograđanin to ne planira. Ionako je najstariji učesnik turnira u Italiji sa 36 godina, dok je prvi sledeći na listi Danil Medvedev sa 27. Koliko god bili ambiciozni konkurenti ne mogu da se popnu do onih visina na kojima je vlasnik 24 grend slem titule. Tu je, naravno, i Karlos Alkaras, samo što je smešten u drugu grupu, ali znamo šta se desilo u Sinsinatiju letos.

(1,20) Novak Đoković – Holger Rune (4,00)

Tad je Novak Đoković izgubio prvi set pod suncem Ohaja, čim je preladilo ubacio je u brzinu više i dobio. Sad neće imati problem sa vremenskim uslovima, jer se igra u dvorani, a tu je Novak na 80 odsto pobeda u karijeri. Na 240 mečeva ima 192 pobede. Impresivno! Otkako je čovek izmislio reket niko ko ga je uzeo u ruke nema takav procenat pod zatvorenim krovom. Čak ni legende kao što su Džon Mekinro, Ivan Lendl, Džimi Konors, Rodžer Federer ili Bjern Borg. Zapravo, poslednji put kad je izgubio u hali preko puta je bio upravo Holger Rune, a to beše u Bersiju 2022, za šta mu se Đoković revanširao nedavno.

To je ono što plaši sve, bilo da je reč o Dancu, Janikus Sineru ili Stefanosu Cicipasu (Zelena grupa) ili Karlosa Alkarasa, Danila Medvedeva, Andreja Rubljova ili Aleksandra Zvereva. Svi kad se skupe imaju 60 mečeva na finalnom Mastersu (32 pobede). Novak sam 46 slavlja na 63 meča. On jedan 97 titula u karijeri. Svi ostali učesnici 90.

Zato znaju šta sledi, zato će opet da ćute, jer zna se ko najbolje „govori“ teniskim jezikom.


tagovi

Novak ĐokovićmastersMasters kupHolger RuneTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara