Novak Đoković i Miomir Kecmanović
Novak Đoković i Miomir Kecmanović

Mora još da uči: Đoković održao lekciju Kecmanoviću

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 16:57

Najbolji teniser sveta u dva seta preko mladog saborca iz reprezentacije do polufinala Serbia opena

Kakva bi to bio Serbia open da glavni favorit, usput i insprator takmičenja, ujedno i vlasnik, Novak Đoković zastane u ranoj fazi turnira?! Istina, desilo se to jednom, još davne 2010. kada ga je upravo u četvrttfinalu na Dorćolu zaustavio tek stasali Filip Krajinović.

Bio je tada naš najbolji sportista svih vremena na prekretnici karijere zbog zdravstvenih problema, ali je zato ovaj put, 11 beogradskih proleća kasnije bio u punoj formi. Pred njim se ponovo našla naša mlada nada, sada Miomir Kecmanović, ali 47. reket sveta ništa nije mogao protiv raspoloženog kralja belog sporta. Dvoboj na Ušću je trajao 80 minuta i završen je ubedljivom pobedom Đokovića sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:3.

Izabrane vesti

(1.40) Karacev - Mađer (2.70)

Ima još mnogo da uči Miomirović ne bi li krenuo stopama najboljeg, videlo se to ovog popodneva na Dunavu. Novak mu je baš očitao lekciju, ali onu koja se najlakše uči. Brzu, kratku i jasnu.

Na startu oba seta dolazio je Đoković do brejkova i tako odmah postavljao stvari na svoje mesto. Niti u jednom trenutku ove prilično ubedljive predstave asa koji uskoro puni 34 godine njegov protivnik nije imao šansu.

Borio se mladi lav, nije da nije, naročito u drugom delu meča, stigao i do nekoliko brejk lopti, čak i brejka, ali više od toga nije mogao.

Ovo je Novakovo igralište i teško će neko uspeti da ga otera sa njega. U polufinalu srpski teniser ide na pobednika susreta između nove zbvezde belog sporta, Rusa Aslana Karaceva i i kvalifikanta iz Italije Đanluke Magera.


tagovi

Miomir KecmanovićSerbia Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara