Rafael Nadal (AFP)
Rafael Nadal (AFP)

Možda je ličio, ali posle 2023. ne može odmah da bude pravi: Nadal propustio tri meč lopte i ispao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 15:14

Džordan Tompson posle tri sata velike borbe eliminisao vlasnika 22 grend slem titule i zabeležio pobedu karijere

Vratio se Rafael Nadal posle godinu dana pauze profesionalnom tenisu, pojavio se na ATP 250 turniru u Brizbejnu predstavama protiv Dominika Tima u prvom i Džejsona Kublera u drugom kolu, zaličio ona onu staru verziju Rafe kojem rivali ne mogu ništa. Častio je australijsku publiku moćnim forhendima, ali je stao pred vratima polufinala. Zaustavio ga je domaći takmičar Džordan Tompson, pobedom karijere koju je izvojevao spasivši tri meč lopte - 1:2 (7:5, 6:7, 3:6).

Možda su Rafini navijači priželjkivali i očekivali veće domete, možda su verovali u finale, eventualni povratnički pehar kao uvertiru za Australijan Open, ali nije bilo realno da ni jedan od najvećih šampiona koji je ikada uzeo reket u ruke, već na prvom turniru nakon godinu dana pauze poruši sve prepreke.

Izabrane vesti

Prva dva seta trajala su dva i po sata, ali u drugom periodu igre, uprkos sjajnom otporu 55. tenisera sveta, nije delovalo da će biti trećeg. Jednostavno, Rafa je imao meč loptu pri vođstvu 5:4, a nakon što ju je propustio, Australijanac je uspeo da se izbori za taj-brejk. Ni tamo nije izgledalo da će preživeti jer je Bik sa Majorke vodio sa 3:0, pa na 6:4 imao još dve meč lopte. I ponovo nije bilo završnog udarca za polufinale. Ukrao je set Tompson počistivši liniju, a onda je u četvrtom gemu odlučujućeg seta napravio brejk koji je potom potvrdio za vođstvo 1:4.

Uplašio je Nadal do kraja meča sve iskrene zaljubljenike u tenis zatraživši medicinski tajm-aut, ali je nakon nekoliko minuta pauze i povratka na teren nastavio da se bori. Zaostajao je 5:3, morao da napravi brejk kako bi ostao u meču i potrudio se da maksimalno oteža posao Tompsonu. Bilo je 30:30, ali umesto brejk lopte za Španca, dogodila se prva meč lopta za domaćeg tenisera. Simbolično i slično prethodnim događajima ovog popodneva, šamarali su teniseri lopticu, režirali dugu razmenu, ali je Nadal izbacio lopticu u mali aut.

Tompson je zakazao okršaj sa Grigorom Dimitrovim, drugo polufinale čine Holger Rune i Roman Safijulin, a Rafi ostaje nešto više od nedelju dana da pripremi telo za Australijan Open, gde se prošle sezone, u drugom kolu i povredio igrajući protiv Mekenzija Mekdonalda.



tagovi

Rafael NadalATP BrizbejnDžordan Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara