Đoković (© Star sport)
Đoković (© Star sport)

Mučenje Novaka Đokovića: Razlika 234 mesta, ali to se na terenu nije videlo

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 15:48

Prvi teniser sveta savladao Nemca Morainga i zakazao duel sa Argentincem Korijom

Nije bilo brzopotezno kao što se očekivalo pošto je s druge strane mreže bio anonimus, ali nije bilo ni većih rezultatskih problema za Novaka Đokovića na prvom susretu u okviru Beograd opena. Igračkih jeste. Najbolji teniser sveta je savladao Nemca Matsa Morainga i plasirao se u četvrtfinale turnira iz ATP serije 250 iako je pružio partiju daleko ispod nivoa – 2:0 (6:2, 7:6).

Meč je trajao sat i 41 minut, što je neubičajeno dug period za prvi reketa planete u slučajevima kad za rivala ima igrača skromne reputacije. U prvom setu dvaput je oduzeo servis rivalu i delovalo je da će rutinski slaviti, u drugom je čak i 235. teniser sveta napravio brejk (za 2:2), zatim čuvao svoj servis, odolevao Đokovićevim naletima i pošteno preznojio 33-godišnjeg srpskog asa. Tu deonicu meča uveo je u taj-brejk (7:4) i igrao kao da ima decenijsko iskustvo na ATP turu. A nema. Ovo mu je bio tek treći profesionalni meč u karijeri!? Zabeležio je samo jednu pobedu. Za nekog ko uglavnom ispada pre glavnog žreba delovao je visoki Moraing iznenađujuće dobro.

Izabrane vesti

Otud, Novaku Đokoviću potencijalni problem može da bude u saznanju da je potrošio više energijee od očekivanog na startu takmičenja.

Teže nego što se očekivalo, Đoković je zakazao duel sa Federikom Korijom, pošto je Argentinac u dva seta (6:3, 6:2) nadvisio Pabla Kuevasa iz Urugvaja, 96. na ATP listi. I veliki Novakov obožavalac.

„Možda zbog stila koji negujem, najviše se ugledam na Novaka Đokovića. Za mene je srpski igrač taj koji nudi maksimum perfekcije koju teniser može da dostigne, zbog čega sam siguran da će u budućnosti biti vlasnik najviše grend slem trofeja“, govorio je Federiko Korija u januaru ove godine.

Štagod da Novak uradi na domaćem terenu neće mnogo povećati razliku na vrhu ATP liste – jer eventualni trijumf vredi „samo“ 250 bodova – međutim, mečevi u glavnom gradu Srbije zamišljeni su kao zagrevanje za Rolan Garos, na kome Đoković cilja 19. grend slem titulu, a drugu u Bulonjskoj šumi.


tagovi

ATPATP BeogradNovak ĐokovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara