Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Museti namučio Đerea, ali naš as nastavlja put ka odbrani trofeja

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 18:24

Momak iz Sente iskoristio četvrtu meč loptu protiv tenisera kojeg je i prošle sezone eliminisao na Sardiniji

Namučio se Laslo Đere u četvrtfinalu ATP turnira 250 na Sardiniji, ali je uz poprilično nizak procenat prvog servisa uspeo da eliminiše domaćeg tenisera Lorenca Musetija u tri seta - 2:1 (6:4, 4:6, 6:2). Borba sa italijanskim tinejdžerom trajala je skoro dva i po sata, a Srbin je ovim podvigom nastavio da korača ka odbrani trofeja.

Đere je i prošle sezone na istom mestu, doduše u polufinalu, uspeo da savlada Musetija koji mu je predao meč pri zaostatku 4:1 u trećem setu. Prvi period igre obeležila je nekolicina dugih gemova, a u sedmom po redu Đere je napravio brejk koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta. Doduše, Italijan je pri rezultatu 5:3, spasao tri set-lopte, ali je u narednom gemu 57. reket sveta iskoristio svoj servis da realizuje četvrtu i povede.

Izabrane vesti

Mučio se Đere sa ubacivanjem prvog servisa, što pokazuje i krajnja statistika od 58 posto u tom segmentu. Domaći teniser je to iskoristio i u drugom setu napravio tri brejka, jedan više od rivala što mu je bilo dvoljno da se rezultatski vrati u meč. Da je bilo problema sa izvođenjem početnog udarca, pokazuje i sedam duplih servis grešaka momka iz Sente.

U odlučujućem setu, Đere se zaleteo i sa dva brejka stigao do prednosti 5:1. Museti je na svoj servis produžio meč, a to je prethodilo jednom od najdužih gemova ovog popodneva. As iz Sente je odbranio čak pet lopti, a Italijan uspeo da ga spreči da realizuje prve tri meč lopte. Četvrta je ipak bila kobna po 19-godišnjaka koji je neiznuđenom greškom završio takmičenje na Sardiniji.

Đere je ovom pobedom zakazao duel sa boljim iz okršaja Nikolas Basilašvili - Jan Lenard Štruf.


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara