Alkaras (©Reuters)
Alkaras (©Reuters)

Museti poslao pozivnicu Đokoviću, Alkaras oduvao Dimitrova

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 15:03

Italijan iznenadio Ruda

Čisti se Đokovićev deo kostura kao da ga neko udara metlom. Posle Rafaela Nadala, koji je bio drugi nosilac na mastersu u Parizu eliminisan je i Kasper Rud, nosilac broj tri.

Iznenađenje je napravio Lorenco Museti, koji igra odlično u poslednje vreme. Italijan je posle žestoke borbe koja je trajala skoro 140 minuta slavio protiv Norvežanina u tri seta – 4:6, 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Museti je ovim trijumfom poslao pozivnicu Novaku Đokoviću za „ples“, jer će u četvrtfinalu igrati protiv srpskog asa ili Karena Hačanova, zavisno od toga ko od njih dvojice dobije današnji okršaj.

Odlično je igrao Italijan, iako je rezultat tesan, bio je bolji u skoro svim elementima igre. Pogotovo to važi za vinere, jer ih je upisao 37 naspram samo 14 koliko je napravio Rud.

Sa dobrim igrama nastavlja Frensis Tijafo, koji se takođe plasirao u četvrtfinale. Američki teniser je u dva seta nadigrao Aleksa de Minora – 6:3, 7:5.

Uspeo je Tijafo da se izvuče u drugom setu, De Minor je imao brejk prednosti za 5:3 i servirao za izjednačenje u setovima, ali nije uspeo. Amerikanac je došao do dve brejk lopte i drugu iskoristio. A u taj-brejku je bio bolji sa 7:5.

Prvi teniser sveta Karlos Alkaras bio je ubedljiv u duelu sa nepredvidivim Grigorom Dimitrovim. Bugarin nije imao rešenja za mladog Španca, koji je igrao sjajno pogotovo u prvom setu – 6:1, 6:3.

Istina, prerano se Alkaras opustio u drugom setu, kada je poveo 3:0, dozvolio je Dimitrovu da dođe do izjednačenja, pa čak i da zapreti sa dve brejk lopte za preokret. Kada se odbranio, Španac je napao servis bugarskog tenisera u narednom gemu, napravio brejk i potom došao do pobede za četvrtfinale.


tagovi

Lorenco MusetiKarlos AlkarasGrigor DimitrovKasper RudATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara