Komentari na vest

Nadal: A, da probamo sa samo jednim servisom?

T

TennisLover

pre preko 2 godine

Slažem se da će mozda u budućnosti odlučivati servis i da Ce tenis postati dosadan,ali ipak ne bi volio da se igra s jednim servisom.
S

Strucnjak123

pre preko 2 godine

Ovo je promena koja bi u ogromnoj meri teziste igre prebacila na sam poen sto u teoriji zvuci kao idealno resenje. Ali...to u ogromnoj meri olaksava riterneru da se namesti u ceka kick servis mnogo blize, da hvata lopticu u penjanju i da pravi prednost. Svi znamo da je na drugi servis Djokovic npr u prednosti protiv vecine tenisera sa svojim riternom. Mozda srednje resenje, 2 servis greske po gemu npr. To bi izgledalo okvirno: As, servis greska drugi servis, as, servis greska drugi servis. I ako je u tom trenutku npr 30:30 server vise nema pravo na servis gresku i znacajno otezava gem. To bi u velikoj meri umanjilo znacaj servisa ali bi ga itekako ostavilo kao bitan faktor i verovatno promenilo nacin servisa, veci bi fokus bio na samoj preciznosti. A dalo bi i draz, zamislite break loptu u bitnom momentu i server pukne bombu 220 iako nema pravo na servis gresku...
B

Balerina

pre preko 2 godine

Tenis u svom stvaranju je napravio 2x da se servira da bi gospodje pre 100 i vise godina mogle uopste zapoceti igru, 1 i 2 servis cista glupost po meni.
A

Axel

pre preko 2 godine

Iako bi ova promena najviše odgovarala Djokoviću,ne slažem se sa istom....
J

JIE

pre preko 2 godine

To moze da natera igrace kao sto su Izner, Karlovic, Anderson, Opelka i drugi da serviraju jos bolje na taj jedan servis da ga usavrse i ovako imaju uglavnom dobar procenat, a sta ce da radi Nadal, Endi i drugi kojima je procenat cesto oko 50%. Glupo je menjati pravila zbog toga sto se pojavio novi stil ili neki drugaciji pristup, i to zato sto nekome ne odgovara to u ovom trenutku a takav tenis se igrao i pre 20 godina i vise nego danas sto njemu kao mladicu nije smetalo.
G

Gorks

pre preko 2 godine

..... i samo na sljaci, i samo igraci do 170cm visine, i bez srba, i .....
V

Vuc

pre preko 2 godine

Tako i treba samo 1 servis pa ili je as ili poen za protivnika. Pa oni konji sto samo serviraju sa linije bez igre nece moci posto imaju samo 1 servis da udaraju kao mazge jer mogu izgubiti poen ako promase servis. Odlicno resenje 1 servis kao u odbojci sto su izbacene promene u nedogled.
D

Dbl

pre preko 2 godine

Rafa legendo podržavamo te.
r

rea

pre preko 2 godine

Ne, najbolje da stavimo da poen ne sme da traje manje od 10 udaraca, pa da agresivnije tenisere i dobre servere šaljemo u penziju posle juniorske karijere.
D

Daj faul

pre preko 2 godine

Dobar server ne znaci samo jako udariti lopticu… dobar server i tehnicki dobro izvodi udarac! Pa ako zaista jeste dobar server, jedan servis ce mu biti sasvim dovoljan!