Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal i Tim bez mnogo znoja do trećeg kola

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 16:06

I Vavrinka prošao dalje

Kao što se i očekivalo, Rafael Nadal je imao samo lakši trening, ako ne i manje od toga, u drugom kolu Rolan Garosa.

Malo poznati Mekenzi Mekdonald nije uspeo ni da oznoji španskog asa. Meč je završen u tri seta za sat i 42 minuta igre – 6:1, 6:0, 6:3.

Izabrane vesti

Drugi teniser sveta je tek u trećem setu malo podigao nogu s gasa, tek toliko da i taj deo meča dobije bez ikakvih problema. Rival u narednoj rundi Nadalu, osvajaču Rolan Garosa 12. puta, biće pobednik duela Kei Nišikori – Stefano Travalja. Iako je Japanac pre meča bio favorit na papiru, daleko je od nekadašnje forme, pa i ako se probije do trećeg kola, ne bi trebalo da bude pretežak rival Nadalu.

Očekivalo se mnogo više borbe u duelu Dominika Tima i Džeka Soka, iako je i Amerikanac daleko od nekadašnjih visina. Ali, ni tu nije bilo neizvesnosti, izuzev u trećem setu odlučenom u taj. brejku. Vodio je tu Sok, ali je na kraju Austrijanac u tri seta prošao u treću rundu – 6:1, 6:3, 7:6 (6).

Osvajač US opena i prošlogodišnji finalista Rolan Garosa Dominik Tim igraće u trećem kolu protiv Norvežanina Kaspera Ruda koji je u pet setova eliminisao Tomija Pola.

Mesto u trećem krugu grend slema u Parizu rezervisao je i Sten Vavrinka. On je, očekivano, imao teži posao od Nadala i Tima, jer mu je rival bio Dominik Kepfer, koji igra u životnoj formi. Međutim, to je Nemcu bilo dovoljno samo za jedan set protiv iskusnog Švajcarca, koji je na Rolan Garosu jednom bio šampion – 6:3, 6:2, 3:6, 6:1.

Na papiru gledano Vavrinka bi trebalo da ima još lakši posao u 3. kolu, jer će igrati protiv kvalifikanta Iga Gastona.


tagovi

Rafael NadalDominik TimSten VavrinkaRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara