Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Nadal ne igra protiv Italije, Đoković obara Federerov rekord

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 15:52

Španac prema najavama preskače polufinale ATP kupa

Eliminisana je Srbija sa ATP Kupa, neće odbraniti prošlogodišnji trofej, ali što se tiče bodova za ATP listu Novak Đoković ne mora da brine, oni mu se neće obrisati.

Ali, zato bi srpski as mogao rano ujutru po našem vremenu da svakako ima razloga za slavlje. Prema najavama programa, Rafael Nadal neće igrati u polufinalnom duelu Španije i Italije na ATP kupu. Bik sa Majorke ima probleme sa leđima, pa se na ovom takmičenju, iako je član reprezentacije, još nije hvatao reketa.

Izabrane vesti

Bodovanje na ATP Kupu je takvo da se bodovi dobijaju za pobede nad rivalima, a ne zavisno od toga do koje faze takmičenja je reprezentacija stigla. Zašto je to bitno? Ako Nadal ne bude igrao ni protiv Italije, to će značiti da neće osvojiti dovoljno bodova na ovom takmičenju da bi mogao da zapreti Novaku Đokoviću skidanjem sa broja 1 ATP liste početkom marta.

Poenta: ukoliko Nadal ne bude igrao protiv Italijana, Đoković će i matematički ispuniti uslov da 8. mart dočeka kao teniski broj 1 i tog dana bi oborio rekord Rodžera Federera. Tog dana bi Novak otpočeo 311 nedelju teniske vladavine.

A, svetski mediji tvrde da Rafa večeras neće biti u sastavu Španije. U prvom trenutku je bio, a onda se povukao. Mada, to ne mora sto odsto sigurno da bude tako, promene su dozvoljene maltene do pred sam početak meča. Pa, ako se pokaže da Pablo Karenjo Busta i Roberto Bautista Agut brane boje Crvene furije u singlu, onda čestitke na Đokovićev račun mogu da počnu.

ATP KUP – POLUFINALE

ŠPANIJA - ITALIJA

(1.35) Karenjo Busta – Fonjini (2.90)

(1.65) Beretini – Bautista Agut (2.11)

RUSIJA – NEMAČKA

(1.22) Rubljov – Štruf (3.80)

(1.50) Medvedev – Zverev (2.41)


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalATP kupATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara