(©Reuters)
(©Reuters)

Nadal ne krije: Navijao sam za Tima protiv Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.02.20. | 16:37

Drugi reket sveta bez ustezanja

Rafael Nadal je na nedavno završenom Australijan openu ispao u četvrtfinalu od Dominika Tima, koga je kasnije Novak Đoković savladao u finalu i tako od Španca preuzeo prvo mesto na ATP-u. Ubrzo nakon toga Španac je otišao je u Kuvajt gde je danas i zvanično otvorio "Rafa Nadal akademiju", prvu izvan Španije.

Nakon svečanog otvaranja, u razgovoru sa medijima, drugi teniser sveta prokomentarisao je dešavanja na Australijan openu, čestitao Đokoviću na osvajanju, ali nije krio za koga je navijao u finalu.
"Iskreno, navijao sam za Tima. Ne treba biti licemer, zar ne? Za mene lično, bilo bi bolje da je Tim pobedio. Ali, da budem iskren, dobro sam spavao te noći, kao i u prethodna dva dana. U tom smislu, nije bitno da li je pobedio Dominik ili Novak, to je deo našeg sporta. Ovaj turnir je bio dobar za Novaka i je on danas najbolji igrač na svetu. Tako kažu brojevi. Jedino što mogu učiniti je čestitati mu na još jednom velikom uspehu", bio je iskren Rafa.

Izabrane vesti

Osvrnuo se i na novu generaciju mladih tenisera koji sve više "prete" velikoj trojki.
"Očigledno je da u novoj generaciji ima dosta mladih, dobrih igrača. U polufinalu bio je jedan, a to je Zverev, jer se Tim više ne može smatrati članom nove generacije. Već ima 26 godina. Nema 21, 22, i naravno mnogo je dobrih igrača koji su na visokom nivou i koji će imati svoju šansu u narednim mesecima", istakao je Španac.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara