Rafel Nadal (Reuters)
Rafel Nadal (Reuters)

Nadal: Nisam verovao da ću biti konkurentan u još jednom finalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 18:24

"Ne znam šta nosi budućnost, ali boriću se", poručio je Španac nakon osvajanja Rolan Garosa

Jednosmerna ulica u finalu Rolan Garosa. Kasper Rud nije uspeo da oteža posao Rafaelu Nadalu koji se kao brzi voz dokopao 14. titule na pariskoj šljaci, a ukupno 22. na grend slem turnirima. Zalužen trofej za Španca u Bulonjskoj šumi, ali i turnir koji je u velikoj meri obeležilo Nadalovo ponavljanje kako je povređen i kako bi menjao pehar i finale Garosa za zdravo stopalo.

Da ne ulazimo u Nadalove realne ili nerealne probleme, Bik sa Majorke je trijumfovao na Rolan Garosu za koji je uoči četvrtfinalnog okršaja protiv Novaka Đokovića rekao da bi mogao da mu bude poslednji. Ipak, nakon što je nanizao sedam recki u Parizu, deluje da se nastup naredne godine neće dovoditi u pitanje.

Izabrane vesti

"Teško je opisati kako se osećam. Nikada nisam verovao da ću opet biti ovde, biti konkurentan u još jednom u finalu. To mi sve mnogo znači. Ovo je bilo neverovatno putovanje i vaša podrška sa tribina je bila isto takva. Veliko hvala na podršci", izjavio je Nadal, da bi na kraju dodao: "Ne znam šta može da se dogodi u budućnosti, boriću se."

Naravno, Rafa nije izostavio čestitke na račun Norvežanina sa kojim je delio megdan u finalu.

"Kaspere, bilo je zadovoljstvo igrati sa tobom. Bio si sjajan i želim da ti čestitam. Ove dve nedelje su bile naročito važne za tebe. Srećan sam zbog tebe i tvoje porodice i želim vam sve najbolje. Takođe, moja porodica i tim. Mnoge stvari su se desile i ne mogu dovoljno da vam zahvalim. Kada su povrede u pitanju ništa ne bih mogao bez podrške i odavno bih bio u penziji. Veliko hvala svima. Hvala svima vama koji od ovog turnira pravite najbolji na svetu.", rekao je Nadal.


tagovi

Rafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara