Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nadal preskočio 211 centimetara visokog Opelku i doskočio u finale Rima

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.05.21. | 17:38

Pobeda Španca - 2:0

Da su se Rajli Opelka i Rafael Nadal takmičili u nekom borilačkom sportu, teško da bi Rafa imao šanse protiv 211 visokog Amerikanca, ali u tenisu, pa još na šljaci, jasno je ko je tu bio David, a ko Golijat.

Nadal je uspeo da izdrži snažne udarce Opelke, što iz servisa, što iz forhenda, te da čitav posao završi u dva seta i tako se plasira u finale mastersa u Rimu - 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Može Nadal da bude prezadovoljan činjenicom da se nije mnogo umorio, da se nije previše istrošio, te da ide u finale gde će možda dočekati Novaka Đokovića. I to bi svakako značilo da bi bio odmorniji od srpskog tenisera.

Nadal je meč prelomio suštinski u petom gemu kada je oduzeo servis Opelki, a posle toga je rutinski odradio posao. Nastavio ga je u trećem gemu drugog seta, ponovo je napravo brejk, pa je sa 6:4, 6:4 srušio visokog Opelku.

U isto vreme, Bik sa Majorke je ovom pobedom proslavio i jubilej od 500 odigranih mečeva na šljaci, te 458 pobeda. Jasno je da je najveći teniser ikada kada je ova podloga u pitanju. A, ukupno gledano - trka još traje.

Možda sudari Rafe i Novaka Đokovića dobiju novo poglavlje u finalu Rima. To će se dogoditi ukoliko Novak nadigra Sonega u polufinalu.


tagovi

Rafael Nadalatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara