Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadala čeka duga pauza: Utučen sam, propustiću važan deo sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 15:31

Bik sa Majorke pauziraće četiri do šest nedelja i neće igrati na turnirima u Barseloni i Monte Karlu

Jadao se Rafael Nadal posle poraza od Tejlora Frica u finalu Indijan Velsa da ima zdravstvene problem i da su ga oni omeli da sačuva besprekoran učinak u tekućoj sezoni stigne do nove titule. Odmah po završetku finala odleteo je iz Kalifornije za Barselonu i vesti nisu dobre…

Obavio je Bik sa Majorke preglede i doktor Anhel Ruiz Kotoro ustanovio je naprsnuće rebara. Prve prognoze su da će osvajač prvog grend slema sezone i vlasnik 21 najbitnijeg pehara u “belom sportu” odsustvovati sa terena četiri do šest nedelja.

Izabrane vesti

To znači da će Rafael Nadal propustiti prvi deo sezone šljake i da neće izaći na megdan Novaku Đokoviću u Monte Karlu, koga su organizatori najavili kao učesnika turnira iz masters serije 1000. Španac neće igrati ni u Barseloni, turniru na kojem tradicionalno nastupa, i mogao bi da bude spreman za masters u Madridu početkom maja. Posle Madrida jedini veliki turnir koji se igra na šljaci pre početka Rolan Garosa je Rim.

Nadal je i pre no što mu je lekar prepisao mirovanje između mesec i mesec i po dana odjavio nastup u Majamiju. Odvojila je povreda Bika sa Majorke od terena kada je bio u velikom naletu, sprečila ga je da osvoji četvrti trofej ove sezone – pored Australijan opena bio najbolji i u Melburnu i Akapulku – i veliko je pitanje koliko će vremena biti potrebno španskom teniseru da uhvati pređašnju formu.

Saopštio je Nadal rezultate testova, priznao da je utučen i da će biti strpljiv kada je u pitanju povratak na teren.

“Nisu dobre vesti i nisam ovo očekivao. Utučen sam i tužan jer sam posle odličnog početka godine došao do veoma važnog dela sezone sa dobrim rezultatima i osećajem. Ali uvek me je krasio taj borbeni duh i želja da se usavršim i poboljšam. Biću strpljiv i vredno ću raditi posle oporavka. Još jednom hvala svima na podršci”, rekao je Rafael Nadal.


tagovi

Rafael NadalATPATP Monte KarloATP BarselonaATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara