Novak Đoković i Rafael Nadal (©Reuters)
Novak Đoković i Rafael Nadal (©Reuters)

Nadalu teško padaju Novakovi uspesi: Da nije oborio rekord, bio bi veoma frustriran

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 21:48

Svet se klanja najvećem svih vremena, ali ne baš svi...

Polemisalo se godinama ko je GOAT, ko je najveći koji je u belom sportu držao teniski reket. Teško su se mnogi mirili sa neizbežnim, iznova i iznova tražili argumente da ospore dostignuća Novaka Đokovića. Nisu želeli da vide očigledne stvari. 

Vremenom im je aduta ponestalo, srpski teniser je obesmislio tu priču. Pretekao je i penzionisao Rodžera Federera, ostavio iza sebe i Rafaela Nadala i osvajanjem četvrtog pehara na US openu, a sve skupa 24. grend slem trofeja u karijeri, izjednačio se sa Margaret Kort. I svet je morao da prizna da je najveći i da mu se pokloni. Ali, nikada to neće baš svi učiniti. 

Izabrane vesti

Postalo je jasno i Rafaelu Nadalu da bitku gubi ili bolje rečeno da ju je izgubio. Da se šanse mere u promilima da uopšte ponovo uhvati voz i ponovo na nekom od četiri slema bude najbolji, jer mesecima je povređen. Neizvesno je i kada će opet na teren. Ipak, umesto čestitke i odavanja priznanja kao što je to uradio Toni Nadal, iskoristio je Rafa priliku da “pecne” najvećeg rivala. 

“Mislim da Novak na intenzivniji način živi grend slem priču, nego što sam ja i ostali teniseri. Da ga nije oborio (rekord prim. aut), mislim da bi to dovelo do velike frustracije kod njega. Možda je zato i uspeo”, ispričao je Bik sa Majorke u intervjuu za Movistar + i dodao: 

“Nisam frustriram iz jednog jednostavnog razloga: smatram da sam učinio sve da stvari budu bolje. U okviru svojih mogućnosti”. 

Španac ne krije želju za povratkom na teren, spekuliše se da bi mogao da bude spreman za Australijan open iduće godine i pojavi se u Melburn parku. Nije se izletao sa predikcijama, kristalno mu je jasno da štošta može da se iskomplikuje i da vuče brojne hronične povrede. 

Ipak, i dalje se nada. Glad za pobedama i aktivnim bavljenjem tenisom nisu ga napustili.

“Voleo bih ponovo da igram, da budem konkurentan. Ali, povratak i osvajanje Rolan Garosa ili Australije bila bi iluzija. Neka se ljudi ne zbune. Svestan sam trenutka života u kome se nalazim, sve je to daleko. Ne kažem da je i nemoguće, jer se stvari u sportu veoma brzo menjaju”, sve je ostavio otvorenim Rafael Nadal.


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićATPgrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara