Ugo Amber (Reuters)
Ugo Amber (Reuters)

Najbolji francuski teniser skinuo krunu Medvedevu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 19:40

Pritom obezbedio sebi rang karijere i finale sa Aleksanderom Bublikom, Danil stao tamo gde je prošle godine rutinski pobedio Đokovića

Pre dvadesetak dana, osvajanjem turnira u Marselju i skokom na 18. mesto ATP liste Ugo Amber postao je najbolje rangirani teniser Francuske. Krajem februara i početkom marta, nastavio je da podiže ličnu lestvicu 25-godišnjak iz Meca, a jedan od najboljih mečeva dosadašnje karijere, prema sopstvenom priznanju, odigrao je večeras u polufinalu turnira u Dubaiju. Skinuo je peti nosilac krunu braniocu trofeja Danilu Medvedevu i zakazao borbu za trofej na ATP 500 turniru sa Aleksanderom Bublikom - 2:0 (7:5, 6:3).

Bitka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima trajala je 111 minuta, a Amber je uspeo da obezbedi novi rang karijere. Preskočio je američki trio u sastavu Ben Šelton, Frensis Tijafo, Tomi Pol i trenutno mu je garantovano 15. mesto na svetu. Ako u nedelju podigne drugi pehar sa turnira iz serije 500, biće novi svetski broj 14!

Izabrane vesti

Medvedev je stao tamo gde je prošle godine rutinski savladao Novaka Đokovića (6:4, 6:4) i postao lakši za 300 ATP bodova. Ipak, četvrto mesto na koje ga je nedavno bacio Janik Siner, nije mu ugroženo budući da ima ogromnu zalihu u odnosu na zemljaka Andreja Rubljova.

Tokom prvog perioda igre obojica tenisera pretila su brejk loptama. Amber je spasao dve, a Medvedev četiri pre nego što je kapitulirao u 12. gemu na svoj servis. Na startu drugog seta razmenili su rivali po brejk, a Amber je ponovo iznenadio Rusa u završnici seta. Brejkom je poveo sa 5:3, a onda ga overio na upisao jednu od većih pobeda u karijeri.

Interesantno, do večeras je Amber imao skor 12-12 protiv top 10 tenisera, a sada ima pozitivan skor u duelima sa igračima iz elitnog društva.


tagovi

Ugo AmberDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara