Mateo Beretini (Foto: Reuters)
Mateo Beretini (Foto: Reuters)

Nakašima dobro preznojio Beretinija, Korda počistio Norija, Nadal peške do drugog kola

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.01.22. | 06:46

Eliminacijom britanskog tenisera Mateu se žreb dodatno "raščistio"

Ima Mateo Beretini otvoren put makar do četvrtfinala, neće u svom delu žreba, ukoliko stigne do pomenute faze, imati za rivala nikoga od najbolje desetorice na svetu, ali to svakako nije garancija da će mu put do završnice Australijan Opena biti lagan. Postalo je to jasno Italijanu već u prvom kolu, pošto ga je Brendon Nakašima naterao da se dobro preznoji kako bi se plasirao u narednu rundu.

Pokazao je Amerikanac u svom tek drugom nastupu u Melburnu da bi u budućnosti mogao da igra ozbiljniju ulogu na grend slem turnirima, pripretio na startu meča da bi možda mogao da režira i prvo veliko iznenađenje u Melburnu, ali je posle tri sata i 10 minuta velike borbe ipak morao da položi oružje pred boljim i iskusnijim rivalom – 3:1 (4:6, 6:2, 7:6, 6:3).

Izabrane vesti

Nije Beretini očigledno još uvek na 100 odsto svojih mogućnosti, što se i te kako osetilo protiv Nakašime. Jedno od njegovih oružja, servis, nije ga najbolje slušao u uvodnom setu, pride je katastrofalno riternirao, a na sve to nakalemio je i 19 neiznuđenih grešaka, pa je Amerikanac dobio krila na startu meča i poveo sa 1:0. Beretini je na startu drugog seta odmah napravio brejk, u finišu još jedan i ekspresno izjednačio.

U trećem je viđena ubedljivo najveća borba. Nakašima je uspešno čuvao svoj servis gem sve do kraja seta, da bi pri vođstvu 5:4 imao dve set lopte da ponovo povede, ali mu je ruka zadrhtala od pomisli da bi mogao da uzme skalp jednom od favorita, Beretini je odličnim servisima obe odbranio i u taj brejku preokrenuo rezultat.

Na samom startu četvrtog Amerikanac nije uspeo da iskoristi još dve brejk lopte, samopouzdanje mu je vremenom polako opadalo, Beretini je s druge strane delovao sve sigurnije i uz jedan oduzet servis sredinom seta overio prolaz dalje. Ako ništa drugo, izvući će 20-godišnji Nakašima iz ovog poraza pouku i za jednu veliku lekciju bogatiji izaći iz svega.

Beretiniju je ionako povoljan žreb postao još bolji nakon eliminacije Kamerona Norija. Britanski teniser, ujedno 12. nosilac turnira, bez ispaljenog metka završio je učešće na Ozi Openu. Bolji od Norija u tri seta i za tek nešto više od sat i po vremena bio je talentovani Sebastijan Korda - 6:3, 6:0, 6:4.

Nije Amerikanac dao ni najmanju šansu Noriju ni da pomisli da može do naredne runde, nije mu dozvolio da se razmaše, da veže makar dva osvojena gema, dok je Korda s druge strane od kraja prvog do sredine trećeg seta vezao devet gemova! Nori je tek u drugoj polovini trećeg seta pružio otpor, ali je tada već bilo kasno. Korda mu u finišu nije dozvolio nijednu brejk loptu da se vrati u meč (prethodno spasio sve tri).

Rutinski, žargonski rečeno peške je do druge runde stigao i Rafael Nadal. Španac je na startu turnira za nešto manje od dva sata tenisa savladao Markosa Girona - 6:1, 6:4, 6:2. Amerikanac je zube pokazao jedino u drugom setu, kada je osvojio četiri gema, više nego u preostala dva zajedno, ali ni tada nije bio ni blizu da osvoji set, iako je pri Rafinom prvom servis gemu imao brejk loptu, jednu od ukupno dve na meču.


tagovi

Australijan open 2022Rafael NadalMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara