Ne može spektakularnije: Đoković – Federer, jedan će u polufinale, a drugi – kući

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 08:45

Novak nije izgubio od Rodžera od 2015. godine

Da su birali, teniski sladokusci ne bi mogli da dobiju lepši šlager večeri u Londonu: Novak Đoković na Rodžera Federera, sa motivom iz čuvenog „Gorštaka“ – Može biti samo jedan!

Poslednje kolo grupne faze završnog mastersa, obojica imaju po pobedu i poraz, tako da će se dvojica neverovatnih asova večeras (21.00) direktno obračunati koji će u polufinale i nastavak borbe za titulu, a koji će – kući.

Izabrane vesti

Đoković je imao na svom reketu bukvalno sve: i kartu za polufinale i šansu da se izbori za prvo mesto na ATP listi na kraju 2019. godine, što je ovog novembra veća premija od samog trofeja u Londonu, ali je to ispustio porazom od Dominika Tima. Sada ima daleko teži zadatak, više ni ne zavisi sve od njega, jer Rafael Nadal ima „meč loptu“, ali – polako... Novak najpre mora da eliminiše Federera, da bi mogao da se nada povratku na tron.

A, za Rodžera Federera ovo je šansa kakvu je mogao samo da priželjkuje. Posle bolnog poraza od Đokovića u finalu Vimbldona, gde mu je srpski as odneo pobedu ispred nosa, iako je Švajcarac imao dve meč lopte u petom setu, namestila se prilika Federeru da danas trijumfom takođe nanese bolan poraz Novaku. Da mu saseče put ka tronu i da ga ujedno spreči da postane rekorder, prvi teniser koji je šest puta u istoriji prezimeo na vrhu ATP liste. Veći motiv Rodžeru nije potreban.

Naravno, nije to jedino što pokreće veterana iz Bazela, ne bi ni njemu bilo „mrsko“ da se još jednom okiti peharom završnog mastersa, da pokaže da nije za staro gvožđe.

Ono što ide na ruku Đokoviću je bilans međusobnih susreta, u kojem je u prednosti u odnosu na Federera (26:22), kao i podatak da ga Švajcarac nije pobedio još od 2015. godine i to takođe u grupnoj fazi mastersa u Londonu. Samo što taj trijumf nije Rodžeru ništa doneo, jer su se ponovo sreli u finalu i tada ga je Novak pregazio sa 2:0 u setovima.

Ovog puta je potpuno druga priča, jer reprize tog finala sigurno neće biti. Za jednog možda i bude mesta u borbi za trofej, drugi će taj meč gledati od kuće preko tv ekrana.

U prvom meču dana Dominik Tim će igrati protiv Matea Beretinija, a biće to duel bez velikog takmičarskog naboja, pošto se Austrijanac već plasirao u polufinale i to kao pobednik grupe, dok je Italijan ostao bez šansi za prolaz. Ipak, svaka pobeda u ovoj fazi turnira donosi 200 bodova za ATP listu, pa imaju obojica za šta da igraju.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara