Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Ne, nije još osvojio završni masters: Kruna sezone Novaka Đokovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 14:54

Najboljem teniseru planete osmi put u karijeri uručeno priznanje za najboljeg na kraju kalendarske godine

Novak Đoković stoji sam! Sam samcijat, po ko zna koji put u karijeri u ko zna kom po redu teniskom segmentu. Doduše rekord po broju završenih sezona na prvom mestu ATP trke već je bio njegov, a jučerašnjom pobedom nad Holgerom Runeom samo ga je podebljao srpski teniski as.

Najbolji svih vremena je zvanično i osmi put (2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020, 2021, 2023) okončao godinu kao svetski broj jedan, a pehar povodom novog, nezapamćenog teniskog dostignuća predao mu je prvi čovek ATP organizacije Andrea Gaudenci.

Izabrane vesti

"Očigledno, ovo je kruna sezone. Završiti godinu kao svetski broj jedan, mislim da je san svakog tenisera. Ovo je jedna od nazahtevnijih, najtežih stvari u našem sportu. Ovajati grend slem trofeje i biti prvi na svetu je vrhunac našeg sporta. Bila je ovo vrlo duga sezona za sve igrače i to što imam priliku da stojim ovde je blagoslov", rekao je Đoković u dvorani Pala Alpitur gde se igra završni masters nekoliko minuta pre početka meča između Karlosa Alkarasa i Aleksandera Zvereva.

Vrh liste grend slem šampiona odavno već znamo napamet, kao i to da je Novak Đoković čovek sa ubedljivo najviše nedelja na prvom mestu ATP liste, ali i sa najvećim brojem masters titula. A tabela završenih sezona na prvom mestu?

Novak ih ima osam, Pit Sampras šest, a treće mesto sa pet dele Rodžer Federer, Rafael Nadal i Džimi Konors.

Nastavlja Novak da ruši i svoje i tuđe rekorde u 37. godini, a još impresivnije od samog broja osam, jeste činjenica da ga je ostvario u samo 12 sezona. Od one 2011. godine kada je počela strahovlada popularnog GOAT-a.

Podigao je prvi pehar, nadamo se ne i poslednji ove nedelje. Reče Novak da je ovo bila kruna sezone, ali znamo da on vreba još jednu krunu - sedmu titulu na završnom mastersu koja bi ga i na najprestižnijem ATP turniru učinila apsolutnim rekorderom.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara