Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Nekadašnji "broj dva" svetskog tenisa: Đoković nema slabosti

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.03.21. | 14:00

Nižu se pohvale na Novakov račun posle rekorda. Najnovija stiže iz Španije.

Nekadašnji "broj dva" svetskog tenisa, Aleks Koreča, pohvalno je govorio o srpskom asu na izmaku njegove 311. nedelje na tronu.

Veruje Španac da Novak Đoković još nije rekao sve što ima i da će u ovoj sezoni osvojiti još neki grend slem, pored Australijan opena.

Izabrane vesti

"Moram da kažem da je Novakov rekord nešto ludo. Biti toliko nedelja broj jedan na svetu samo pokazuje o kakvoj konstantnosti je reč. On to pokazuje godinama. Dobra je stvar što želi i da poboljša taj rekord. Ne znam i sam koliko još nedelja može da bude na vrhu, ali mislim da tokom ove godine može da osvoji još jedan ili dva trofeja na grend slemovima pošto igra jako dobro", istakao je Koreča, koji je po završetku igračke karijere 2005. godine jedno vreme bio trener Endiju Mariju (2008-2011), a od 2015. radi kao stručni konsultant na Eurosportu.

Kao glavno Novakovo oružje naveo je - sve.

"On je verovatno igrač protiv kog je taktički najteže igrati u istoriji tenisa, jer nema slabosti. Njegov servis je dobar, njegov ritern je dobar, njegov bekhend je neverovatan, a forhend mu je super. Dobro se kreće, dobro se brani, a u napadu ima mnogo varijacija. U vreme kada svi igraju sličnim stilom, on je daleko najbolji. Mislim da je to razlog njegove duge dominacije, a njegovim protivnicima izuzetno je teško da ga taktički nadmudre", smatra Koreča.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara