(Reuters)
(Reuters)

Nemile scene na Lejver kupu pred Federerov oproštaj: Ekološki aktivista se zapalio tokom meča Cicipasa i Švarcmana

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 18:39

Obezbeđenje brzo udaljilo 20-godišnjeg mladića sa terena, Grk rutinski doneo timu Evrope vođstvo 2:0

Zagreva se publika u londonskoj O2 areni, prati uvodne mečeve Lejver kupa u singlu, ali s nestrpljenjem očekuje dubl. A retko kada dublovi privlače više paženje, ali ne igra Rodžer Federer svaki dan poslednji meč u karijeri. Posle pobede Kaspera Ruda nad Džekom Sokom, Stefanos Cicipas je za manje od 80 minuta isprašio Dijega Švarcmana (6:2, 6:1), doneo timu Evrope vođstvo od 2:0 i podigao temperaturu u O2 areni za još nekoliko stepeni - jer spektakl u kojem će sa iste strane mreže biti Rodžer i Rafa Nadal je sve bliže.

Nažalost, jedna osoba se postarala da uvertira za oproštajni meč legendarnog Švajcarca ipak bude prožeta nemilim scenama. Naime, tokom duela Cicipasa i Švarcmana, 20-godišnji mladić ušao je na teren i u znak protesta protiv privatnih letova u Ujedinjenom Kraljvestvu zapalio ruku. Nosio je majicu sa natpisom "End UK private jets", a obezbeđenje je brzo reagovalo i udaljilo ga sa terena.. Reč je takođe o ekološkom aktivisti, kao i u slučaju devojke koja se na Rolan Garosu vezala za mrežu.

Izabrane vesti

Kada je reč o samom meču, Švarcman je ipak teniser koji se najbolje snalazi na šljaci i nikako mu nije prijao londonski beton. Pljuštali su forhendi grčkog tenisera na koje Argentinac nije imao odgovor. Čak pet puta je Cicipas oduzimao servise rivlau iz Buenos Ajresa, dok je Švarcman zaista namučio Grka jedino u prvom gemu drugog seta kada je napravio i jedini brejk.

Bio je to pretposlednji singl na dnevnom rasporedu pred nego što Federer i Nadal budu ukrstili rekete sa Džekom Sokom i Frensisom Tijafoom. Od 20.10, na teren će Endi Mari i Aleks De Minor. Uz potencijalne pobede Britanca i špansko-švajcarskog dubla, tim Evrope bi do kraja dana mogao da povede čak 4:0 protiv tima Sveta. Podsetimo da pobede petkom donose jedan bod, subotom dva poena, a nedeljom čak tri boda, a da pobeđuje tim koji prvi stigne do 13 bodova.


tagovi

Stefanos CicipasLejver kupDijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara