Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Neobjašnjivo: Đoković nije kandidat za Laureusa, Nadal jeste

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.02.21. | 16:42

Nejasno po kom kriterijumu

Četiri puta je Novak Đoković osvajao prestižnu nagradu Laureus, kojom se proglašava najbolji sportista sveta, ali ove godine, iako je 2020. završio kao prvi teniser planete, neće biti kandidat.

Ne bi to bilo toliko čudno, da samim tim ni tenis nema kandidata. Ali, na spisku nominovanih je – Rafael Nadal! Španski as je u konkurenciji za nagradu pored Luisa Hamiltona (formula 1), Džošue Čeptegija (atletika), Roberta Levandovskog (fudbal), Lebrona Džejmsa (košarka) i Armanda Duplantisa (atletika).

Izabrane vesti

Po kojem kriterijumu se Nadal našao ispred Đokovića, teško je razumeti. U 2020. obojica su osvojila po jedan grend slem turnir, a srpski as je tokom godine i na njenom kraju bio prvi reket sveta. Po svim parametrima bio je ispred Španca.

Prvi favorit da dobije ovu nagradu je Hamilton, koji je i prošle godine bio laureat.

Najviše Laureus nagrada osvojio je Rodžer Federer, koji je pet puta biran za sportistu godine, a jednom je dobio trofej za povratnika godine. Rafael Nadal je jednom bio sportista godine, jednom je bio laureat priznanja za najveći proboj godine, a i on je jednom bio najbolji povratnik na veliku scenu.

Naspram njih Novak Đoković je četiri puta bio najbolji sportista sveta, dok u ostalim kategorijama nije dobijao priznanja. 


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalLaureus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara