Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Nervozan povratak kralja: Fučovič ozbiljno namučio Novaka u drugom kolu Pariza

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 23:18

Posle rutinski dobijenog prvog seta, nije bilo nagoveštaja da će se Đoković mučiti

Vratio se Novak Đoković na teren u singl konkurenciji posle 50 dana, poraza u finalu US opena i poprilično se namučio protiv Martona Fučoviča u drugom kolu Mastersa u Parizu. Novakova rutina u uvodnom setu nije nagoveštavala epilog u kojem se muči u naredna dva, ali počeo je da ređa neiznuđene greške, koje su u kombinaciji sa prvim brejkom Mađara donele veliku nervozu. Nije ga napuštala ni u odlučujućem setu u kojem je ipak kvalitet teniskog kralja došao do izražaja - 2:1 (6:2, 4:6, 6:2).

Fučovič je zapretio Novaku i imao šansu da postane tek drugi čovek koji je ove godine savladao Srbina kada je ovaj slavio u prvom setu. A razvoj situacije na startu meča predviđao je lagan trijumf Đokovića. Načeo je rivala brejkom u drugom gemu, zapretio novim u martatonskom šestom gemu, ali se Fučovič odbranio, pa je posao završio u osmom, takođe oduzimanjem servisa rivalu.

Izabrane vesti

Pritom, u čitavom prvom setu nije dozvolio rivalu niti jednu priliku za brejk. Međutim, u trećem gemu narednog perioda, servis je malo popustio, Novak je izbacivao loptice van terena, a Mađar to iskoristio da stekne prednost brejka koja je bila nedostižna za Đokovića.

U odlučujućem setu, rivali su čuvali servise do četvrtog gema, kada je Novak napravio iskorak, a stegnuta pesnica i gromoglasna proslava oduzetog servisa dali su odgovor na pitanja koja su mu i novinari postavljali na konferenciji pred današnji susret - da li je i koliko Đoković motivisan za završnicu sezone. Da nije, ne bi igrao u Bersiju, bio je Đokovićev odgovor, a iako danas nije bio ni blizu tenisa koji je sposoban da odigra, želja je evidentna, a forma će iz kola u kolo izvesno ići uzlaznom putanjom.

Dozvolio je Novak Fučoviču da već u narednom gemu napravi ribrejk, a zatim je u sledećem imao četiri brejk lopte i ponovo oduzeo servis rivalu. Mogao je da završi meč na 5:3 kada je 40. teniser sveta izvodio početni udarac, meč lopta je propuštena, ali bilo je to samo trenutno odlaganje trijumfa. Već u gemu koji je sledio, posao je priveden kraju.

Lov na rekordni sedmi završetak sezone na prvom mestu ATP liste (plasman u finale otklanja sve dileme) nije počeo idealno, ali pobeda je pobeda... a ona mu u osmini finala donosi duel sa boljim iz okršaja Gael Monfis - Adrijen Manarino.


tagovi

Novak ĐokovićATP ParizMarton Fučovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara