Šuai Peng (Reuters)
Šuai Peng (Reuters)

Nestala Šuai Peng, teniserka koja je optužila bivšeg kineskog potpredsednika za silovanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 21:22

Informaciju objavio francuski Mond uz mogućnost da je Peng pobegla u Sjedinjene Američke Države

Osam dana nakon što je putem društvenih mreža objavila kako ju je nekadašnji potpredsednik Kine Žang Gaoli seksualno zlostavljao, nekadašnja 14. teniserka sveta Šuai Peng (35) je nestala. Optužbe na račun Gaolija uputila je posredstvom društvene mreže Veibo (kineski pandan Fejsbuku), ali je njena objava nestala, odnosno cenzurisana nakon svega 20 minuta. I ne samo to, cenzurisana je i reč "tenis".

Informaciju o nestanku objavio je francuski Mond, uz informaciju da postoji mogućnost da je Peng prebegla u Sjedinjene Američke Države.

Izabrane vesti

Pengova je poslednji turnir odigrala februara 2020. godine u Dohi, nije nastupala od starta pandemije korona virusa, a njen istup u javnost upućen je na račun čoveka koji je od u periodu od 2013. do 2018. godine bio jedan od najvažnijih kineskih političara.

"Tog poslepodneva sam ga odbila i nisam mogla da prestanem da plačem. Od straha i konfuzije sam na kraju popustila i imali smo intimne odnose. Silovao me je. Žangova supruga je sve znala, ona je čuvala stražu pored vrata“, ovako je izgledala poruka Peng na mreži Veibo koja je ubrzo uklonjena.

Žang ima 75 godina, važi za uglednog člana Komunističke partije, a Pengova je opisivala događaj koji se, prema njenim rečima, odigrao pre tri godine kada je došla u posetu potpredsedniku kako bi igrali tenis.

"Prvi put se dogodilo da ovako ozbiljne optužbe idu na račun jednog tako važnog kineskog političara. Međutim, ćutanje mladih žena od kada se ovaj slučaj našao u javnosti povećava bojazan od toga šta joj se moglo desiti", napisala je Simon Lepletr, dopisnica Monda iz Šangaja.



tagovi

Šuai Peng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara