Foto: MN Press
Foto: MN Press

Nešto kod Novaka ne šljaka na šljaci

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 20:48

Mada se mora reći i da je Aslan Kracev odigrao odličan meč, te imao sreće kod mnogih udaraca u triler-polufinalu turnira u Beogradu - 1:2

I najbolji na svetu imaju pravo na loš dan. Novak Đoković je na vrhu sveta u onome što radi, ali danas mu nije polazilo za rukom da na pravi način odgovori Aslanu Karacevu i zato je eliminisan u polufinalu turnira u Beogradu - 1:2 (5:7, 6:4, 4:6). Mora se priznati i da je Karacev odigrao vrhunski tenis, na najvišem nivou, ali i da je imao sreće kod nekih udaraca. Sve to u miksu bilo mu je dovoljno da skine skalp i revanšira se Đokoviću za poraz u Melburnu.

Čudan meč, odličan meč, ali nažalost pripao je Karacevu. Viđene su ukupno čak 44 brejk-lopte. Spektakl kakav verovatno nije do sada viđen na Serbia Openu.

Izabrane vesti

Karacev je uspeo da savlada Đokovića i to je samo po sebi uvek ravno velikom podvigu. I još je to uradio u Beogradu. Deluje da se Novak malo muči na šljaci, pa je posle Monte Karla opet poražen na ovoj podlozi. Ali, ima dovoljno vremena da se spremi i bude pravi kada to bude najvažnije.

Rus mu se revanširao za poraz u Melburnu, tada je Đoković bio bolji u polufinalu Australijan Opena. Ovoga puta Karacev je u Beogradu delovao snažno i stameno poput tvrđave i nije dopustio da mu Đoković pronađe slabu tačku. U duelu punom preokreta izdržao je sve udare i plasirao se u finale.

Sigurno da je Novak želeo da osvoji titulu u svom gradu, ali je važnije da ostane fokusiran na Rolan Garos i bitke koje će uslediti u Parizu. Emotivno mu je ovaj turnir verovatno draži, ali objektivno na Šatrijeu je važnije. Verujemo da će Đoković tamo biti onaj pravi i pokazati tenis iz pomenutog Melburna.

Da će doći do novog grend slema u poteri za Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Novak je dosta bolje krenuo meč, dobio je prva tri gema i sjajno otvorio polufinale, ali Karacev je malo po malo uspevao da se navikne na udarce najboljeg na svetu i da se vrati u igru. Gubili su i jedan i drugi svoje servise, Novak je dobio tek 50% poena na prvi servis, a Karacev se zaista istakao u gađanju linija, počistio je šljaku u Beogradu i time dobio prvi set sa 7:5. Time i iznervirao Đokovića koji je dobio opomenu.

Samo je prvi set trajao 70 minuta. Šljaka je dopuštala obojici da kreiraju poene postepeno, udarali su često snažno sa osnovne linije i nisu želeli da odstupe. Čak je Đoković imao poteškoća i sa kretanjem i proklizavanjem, pa je posle prvog seta zatražio da se skine jedan deo viška šljake po sredini terena.

I drugi set je krenuo u stilu prvog, Đoković je napravio brejk i pomislili su mnogi „ovo je sada momenat za preokret“, ali je Karacev nastavio da dosadno prebacuje lopticu na drugu stranu terena i postao je ubrzo on taj ko ima prednost brejka i u drugom setu. Međutm, srpski majstor se nije predavao, pa je posle dosta borbe uspeo da izjednači na 4:4 i tu je meč dobio šansu za novi tok. A ondaje sa tri spektakularna poena Đoković digao sve na noge i poravnao na 1:1 u setovima.

Do kraja se mnogo toga izdešavalo, ali Karacev je uspeo da u sedmom gemu poslednjeg seta uzme servis Novaku i napravi ključni brejk. Spektakularan meč, onakav kakav Beograd zaslužuje. Samo je rezultat mogao da bude i drugačiji... Šteta za propuštene brejk-lopte u trećem setu.

Moglo je lako i drugačije da se završi.

SERBIA OPEN - POLUFINALE

Subota

Đoković - Karacev 1:2 (5:7, 6:4, 4:6)

18.30: (1,15) Beretini - Daniel (4,70)

*** Kvote su podložne promenama

 


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara