(© Reuters)
(© Reuters)

Nikad dalje od drugog kola, sad u finalu Vimbldona: Razorna Čehinja počistila Svitolinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 15:51

Marketa Vondrušova ostvarila možda i najveću pobedu u karijeri

Došla je kao autsajder, a igraće za trofej. Malo ko je davao Marketi Vondrušovoj šanse da stigne do završnice Vimbldona, međutim, Čehinja je na iznenađenje javnosti stigla pred vrata teniskog raja. Još samo jedan meč je deli do najvećeh uspeha u karijeri, pehara na najprestižnijem turniru planete.

Nekada najbolja juniorka sveta je nadmašila očekivanja već plasmanom u polufinale, da bi u njemu odigrala kao u transu i eliminisala Elenu Svitolinu sa 2:0 (6:3, 6:3). U prvom okršaju dve igračice koje su među četiri najbolje na terenina Ol Ingland klaba stigle bez povlašćenog statusa, bolje se snašla 24-godišnja devojka iz Sokolova.

Izabrane vesti

To što je levoruka i igra sa dosta spina ispostavilo se kao najjače oružje, dovoljno da kući pošalje Svitolinu, koja je minula dva meča uzela meru najpre Viktoriji Azarenki, potom prvoplasiranoj na WTA listi, Igi Švojntek, ali je ovaj susret odigrala pod velikom tremom, grešila i tako sama pomogla rivali da se plasira u finale. Samo je Serena Vilijams 2018. bila slabije plasirana (181) prilkom ulaska u borbu za trofej kod dama. Marketa je trenutno 42, međutim, štagod da uradi u subotu izvesno je čeka drastičan skok.

Imaće Vondrušova šansu da uradi ono što nije 2019. u finalu Rolan Garosa (izgubila od Ešli Barti) ili 2021. na Olimpijskim igrama u Tokiju (poraz od Belinde Benčić u borbi za zlato). Ovo će joj biti treće veliko finale u karijeri. Potencijalno pobeda karijere na grend slem turnirima. Kakav je ovo uspeh vidi se na osnovu podatka da nikad ranije nije stigla dalje od drugog kola Vimbldona. Sad će igrati za trofej.

Još samo da sazna protiv koga, pošto se u drugom polufinalu sastaju Ons Žaber (Tunis) i Arina Sabalenka (Belorusija).


tagovi

WTAElina SvitolinaVimbldonVimbldon 2023Marketa Vondrušova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara