©Reuters
©Reuters

Ništa od 23. grend slema: Nadal ispao sa US opena

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 00:11

Španski teniser poražen u osmini finala od Frensisa Tijafoa 6:4, 4:6, 6:4, 6:6

Novak Đoković nije dobio priliku da učestvuje na US openu, branioca titule Danila Medvedeva je u osmini finala zaustavio Nik Kirjos, ali otvoren put do novog grend slema nije bio dovoljan Rafaelu Nadalu da dopiše novu recku. Tri koraka pre cilja zaustavio ga je Frensis Tijafo 6:4, 4:6, 6:4, 6:6 te je Bik sa Majorke ostao na 22 prestižna trofeja, odnosno samo jednom više od Đokovića.

Američki teniser koji u dosadašnja dva susreta sa Nadalom nije osvojio ni set uspeo je da u sedmom gemu dođe do brejka, a potom u maratonu koji je usledio na njegov servis i materijalizuje prednost i stigne do seta prednosti. Vođstvo rivala nije međutim poremetilo Bika sa Maljorke koji je uspeo da odgovori istom merom i dođe do izjednačenja. Drugi set obeležili su gemovi u kojima su igrači bili veoma sigurni na svoj servis te nisu prepuštali protivniku više od jednog poena sve do rezultata 4:4 kada je Tijafo pokazao zube, međutim nedovoljno da stigne do novog brejka. Otpor rivala kao da je probudio Nadala koji je potom napravio brejk i osvojio set.

Izabrane vesti

Po sličnom scenariju kao i u uvodnosm setu američki teniser je sredinom trećeg seta stigao do brejka i stigao do nove prednosti. Izuzev brejka pri rezultatu 3:3, oba tenisera lako su stizala do gemova na svoj servis te se treći reket sveta drugi put našao u situaciji da juri protivnika. Početak četvrtog seta nagoveštavao je novi restart u režiji Nadala i odluku u petom setu s obzirom na to da je Španac prvo uspeo da spase brejk loptu, a potom dođe do brejka i prednosti 3:1. Ipak, da nije jedini koji se pita na terenu demonstrirao mu je Tijafo u narednim gemovima ribrejkom koji je najavio impresivnu seriju od pet gomova za pobedu i plasman u četvrtfinale.

Na narednom koraku 26. teniser sveta za mesto u polufinalu boriće se sa Andrejem Rubljovim koji je bio bolji od Kamerona Norija. Amerikanac i Rus su ove godine već jednom odmerili snage, u Indijan Velsu, a taj susret pripao je Rubljovu (6:3, 6:4). Prethodno, naredni rivali odmerrili su snage na prošlogodiššnjem US openu u šesnaestini finala kada je Tijafo uspeo da posle pet setova prođe u narednu fazu.


tagovi

Rafael NadalFrensis TijafoUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara