Filip Krajinović (©AFP)
Filip Krajinović (©AFP)

Ništa od srpskog kvinteta u Monaku: Krajinović i Lajović bez mesta u glavnom žrebu Monte Karla

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 16:08

Srpski teniseri poraženi u poslednjem kolu kvalifikacija

Ostaće Srbija sa trojicom predstavnika u Monte Karlu. Filip Krajinović i Dušan Lajović mogli su da oforme kvintet, da pojačaju srpski klan u Kneževini naredne nedelje, ali nisu uspeli da "čekiraju" kartu za glavni žreb mastersa u Monaku. Krajinović je je u poslednjoj rundi kvalifikacija izgubio od Martona Fučoviča (2:0, po setovima 6:3, 7:5), dok se Lajoviću na putu isprečio Ugo Umber (1:2, po setovima 6:2, 3:6, 4:6).

Za razliku od prošlog kola kvalifikacija, gde je morao da se vrati iz seta zaostatka protiv Italijana Đulija Cepijerija, mađarski teniser je ovog puta slavio bez većih problema, za sat vremena i 39 minuta, savladavši Krajinovića po drugi put u nešto više od godinu dana.

Izabrane vesti

Fučovič je već u trećem gemu prvog seta napravio brejk, i to bez izgubljenog poena, a u sedmom je mogao i da ga potvrdi, ali je Krajinović uspeo da spasi pet brejk lopti. U narednom je čak mogao da izjednači rezulat, ali je i sam propustio priliku i ispustio dve prilike da oduzme servis rivalu. Usledila je kazna, Fučovič je u sledećem gemu došao do brejka i poveo u setovima.

U drugom setu bilo je još neizvesnije. Krajinović je na brejk Fučoviča u četvrtom gemu odgovorio već u petom, a u jedanaestom je imao priliku i da konačno povede u setu. Ipak, ponovo je propustio dve brejk lopte, pa ga je u narednom gemu 72. teniser sveta još jednom surovo kaznio.

Tako Krajinović prvi put u pet međusobnih susreta sa Mađarom – u uvodna tri slavio - nije uspeo da osvoji ni set.

Lajović je, za razliku od Krajinovića, pružio Umberu znatno veći otpor. Štaviše, poveo je 68. teniser sveta u setovima, napravio i brejk na startu drugog, ali je usledio veliki pad u njegovoj igri. U odlučujućem, trećem setu, i jedan i drugi odlično su servirali, pa dugo nije bilo brejka. Ipak, u sedmom gemu prvi ga je napravio francuski teniser i do kraja ga bez ikakvih poteškoća odbranio.

Od srpskih tenisera na mastersu u Monte Karlu učestvovaće Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Novak Đoković. Đere će igrati protiv Huberta Hurkača, Kecmanovića čeka Lorenco Museti, dok Đoković takmičenje započinje u drugoj rundi.


tagovi

ATP Monte KarloFilip KrajinovićMarton Fučovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara