Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novak bi u polufinalu Indijan Velsa mogao na Medvedeva, putevi se ukrštaju Alkarasu i Sineru

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 02:17

Nadalu na startu ozbiljna prepreka

Održan je žreb za predstojeći Indijan Vels, a najbolji teniser sveta Novak Đoković još ne zna prvog rivala. Srpski as preskače prvo kolo, dok će se u drugom sastatu sa australijskim teniserom Aleksandrom Vukićem ili kvalifikantom.

Ipak, poznato je da se u Novakovom delu žreba nalaze Danil Medvedev, ali i Rafael Nadal, sa kojim bi potencijalno mogao da se sastane tek u polufinalu. Sa druge strane je branilac titule Karlos Alkaras, kojem se put u polufinalu ukršta sa Janikom Sinerom.

Izabrane vesti

Što se tiče Đokovića, u trećoj rundi bi trebalo da se sastane sa Tomasom Ečeverijem ili Kinezom Džidžen Džangom. Projektovani rivali u osmini finala su Igo Amber ili Tomi Pol. Hubert Hurkač bi mogao da bude Novakov protivnik u četvrtfinalu, ali ga pre toga čekaju potencijalne mine u Gaelu Monfisu, Kamerunu Noriju i Kasperu Rudu.

Najteže potencijalne prepreke na putu Danila Medvedeva ka polufinalu bi osim Holgera Runea, trebalo da budu Sebastijan Korda ili Grigor Dimitrov.

Što se tiče Nadala, on će imati težak zadatak već u prvoj rundi protiv Miloša Raonića koji je jednom igrao finale, a tri puta polufinale turnira u Kaliforniji. Potom ga žreb ukršta sa Runeom, pa Lorencom Musetijem... Čekaju ga ozbiljni izazovi. Vratio se posle skoro 12 meseci van terena zbog povrede i igrao na Brizbejnu, gde je ispao u četvrtfinalu od Džordana Tompsona. Doživeo je i tada lakšu povredu, ali je spreman za masters u kalifornijskoj pustinji.

Branilac titule Alkaraz preskače prvu rundu, a u drugoj će igrati protiv boljeg iz duela između Luke Van Ašea i Matea Arnaldija. Potom bi put trebalo da mu se ukrsti sa Feliksom Ože Alijasimom, pa Karenom Hačanovim, dok se u četvrtfinalu očekuje da naleti na Aleksandra Zvereva.

U njegovom delu žreba je Siner koji bi u drugom kolu mogao na Markosa Đirona ili Tanasija Kokinakisa, zatim mu je na putu Jan Lenard Štruf, a potom u osmini finala Blejk Šelton ili Fransisko Serundolo, potom potencijalno Andrej Rubljov.

Novak Đoković od 2019. nije učestvovao na Indijan Velsu, a imaće priliku i da osvoji prvu turnir u sezoni, pošto se nije takmičio otkako je u januaru stigao do polufinala Australijan opena. Ukoliko podigne pehar, postaće rekorder i stati ispred Rodžera Federer, s ozbirom da obojica imaju po pet titula.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je za protivnika dobio Emila Rusuvuorija, a ako pobedi, ukrstiće se sa Fransesom Tijafoom, dok je žreb Miomira Kecmanovića spojio sa Lorencom Sonegom, te sa Kameronom Norijem, ako prođe prvu rundu.

Kompletan žreb za Indijan Vels pogledajte OVDE.


tagovi

ATP Indijan VelsIndijan VelsNovak ĐokovićKarlos AlkarasDanil MedvedevJanik SinerRafael NadalMiloš Raonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara