Novak Britancima poželeo srećan put: Neka se spreme Siner i ekipa, Srbija deluje moćno!

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 22:32

Protivnička publika prevršila meru krajem prvog seta, što je dodatno motivisalo Đokovića, koji je potom rutinski stigao do slavlja - 6:4, 6:4

Ono što je započeo Miomir Kecmanović, dovršio je Novak Đoković! Najbolji teniser na planeti održao je čas tenisa u Kameronu Noriju u Malagi i zakazao polufinale sa Italijom u subotu. Ipak, kako su izgledali večeras, Orlovi deluju silno više nego sposobno da se u nedelju okite "salatarom", ali moraju prvo da uzmu meru Azurima, koje će predvoditi Janik Siner. Novak je okršaj sa 18. reketom sveta rešio posle 100 minuta borbe, na sebi prepoznatljiv način utišao je dobacivanja protivničkih navijača u finišu prvog seta, došao do dodatne snage, a onda rutinski stigao do slavlja - 6:4, 6:4.

Srpski as je odigrao na iskustvo i čistu razliku u kvalitetu. Imao je apsolutnu kontrolu meča i u ključnim trenucima meča zadavao rivalu fatalne udarce. I pored velike borbe, deluje kao da mu je ostalo više nego dovoljno snage, ne samo za Italijane u subotu, već i za nedelju kada se bude odlučivalo o trofeju.

Izabrane vesti

Novak je srpskoj publici omogućio da potpuno spokojno uživa u tenisu, jer se nijednog trenutka pitanje pobednika ovog meča nije dovodilo u pitanje, pa su Orlovi rutinski došli do svog drugog polufinala Dejvis kupa u poslednje tri godine.

Đoković je do brejka u prvom setu došao u petom gemu, mada je pri vođstvu 4:2 propustio četiri brejk šanse i mogućnost da značajno skrati meč. Međutim, to je bilo samo odlaganje onog što je moralo da se dogodi, pa je Nori ubrzo poklekao. Novak je ostao strpljiv, sačekao je svoj servis, a onda na 5:4 iskoristio prvu set loptu i došao do prednosti.

Baš u tom ključnom gemu prvog seta, britanski navijači su prevršili meru što se tiče dobacivanja, ali su zaboravili da to samo dadatno motiviše najboljeg na planeti! I ne samo to, takvo raspoloženje Đoković iskoristio za početak drugog seta, gde je ekspresno došao do brejka, poveo sa 2:0 i potom tu prednost držao do kraja meča.

Koliko su dobro igrali Srbi večeras, pokazuje i činjenica da je Đoković jedinu duplu grešku napravio pri rezultatu 1:0 u drugom setu, dok Kecmanović nije imao nijednu. Ipak, Novak je već prilikom narednog servisa napravio u tom trenutku četvrti as na meču i nastavio tamo gde je stao. Britanci se više nisu čuli na tribinama, jer su bili svesni da su zajedno sa svojom ekipom na terenu izgubili večerašnju bitku.

Tako je i bilo, Nori je postepeno ostajao bez svežine, što se donekle moglo da se i očekuje s obzirom na to da mu je ovo bio prvi meč nakon povrede i gotovo mesec dana pauze, ali je ostavio poslednju kap znoja u pokušaju da maksimalno produži meč. Britanac je igra na mahove i pokušavao psihološki da se podigne, u čemu je nakratko i uspeo osvajanjem petog gema drugog seta, kada je spasao čak pet brejk lopti. Međutim, to nije demoralisalo najboljeg na planeti, koji je bio svestan da je samo pitanje trenutka kada će i definitivno slomiti rivala. Ponovo je bio strpljiv, sačekao je svoj servis i pri rezultatu 5:4 u drugom setu iskoristio prvu meč loptu.

Da ima još dovoljno goriva u rezervoaru pokazuje i podatak da je Đoković imao tek nešto preko 50 odsto ubačenog prvog servisa, ali je zato osvojio 89 odsto poena (24/27) na prvi servis. Srpski as je imao 13 više vinera (29:16) od protivnika i manje neiznuđenih grešaka (22:25). Sve to je bilo dovoljno da se bez većih komplikacija stigne do planirane pobede.




tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara