Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak: Imam dovoljno benzina u nogama, na 110 odsto sam! Sa Cicipasom će biti fizička, mentalna i emotivna bitka

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.01.23. | 12:39

“Vežu me pozitivna sećanja na finale Rolan Garosa. Popravio se i jedan je od najboljih na turu, ali i najzanimljivijih sa njegovim zanimanjima i frizurom”, poručio je Đoković posle plasmana u deseto finale

Tomi Pol je zgromljen, Novak Đoković je u desetom finalu Australijan opena, nek se spremi Stefanos Cicipas! Napašće srpski teniser desetu titulu u Melburnu, 22. grend slem, a na talonu je i prvo mesto na ATP listi.

Pobednik nosi sve. A, srpski as je u polufinalu pokazao da je našpanovan, da je povreda prošlost i da spreman dočekuje veliko finale. Dominantno je stigao do njega, prošetao se kroz donji deo kostura i udariće na čoveka koji ga je dobro zapamtio, još onda od finala Rolan Garosa.

Izabrane vesti

Ovacijama je ispraćen Novak Đoković sa terena, uprkos svemu i dalje ima veliku podršku u Australiji. Političke igrice su prošlost, a u Melburnu ne zaboravljaju šta je sve postigao na tim terenima...

Podrška sa tribina mi mnogo znači, pogotovo u ovoj fazi karijere. Potreban mi je taj dodatni motiv, ta energija. Zahvalan sam što imam dovoljno gasa i benzina u nogama u ovim godinama, što mogu da igram na jednom od najvećih terena na svetu”, rekao je Novak Đoković posle plasmana u deseto finale Australijan i osvrnuo se na meč sa Tomijem Polom:

Sjajno je, savršeno, na 110 osto sam. Stefanose, vidimo se za dva dana. Nisam svež kao na početku turnira, ali uložili smo mnogo rada i posla da bih bio dovoljno dobar i da bih igrao mečeve u pet setova. Iskustvo mnogo pomaže. Velika bitka, između poena nije bilo previše vremena. Imali smo obojica teške noge u prvom setu, ali sačuvao sam nerve i koncentraciju. Bolje sam u nastavku udarao lopticu i srećan sam što sam prošao u finale”.

Pre 15 godina, na ovaj dan, Novak Đoković je u Rod Lejver areni podigao prvi pehar. Ali tada nije ni sanjao da će posle toliko godina juriti 22. grend slem, da će i dalje biti na turu. I biti tako dominantan.

Imam baš bujnu maštu, ali nisam zamišljao da će stvari ovako ispasti. Blagosloven sam i zahvalan. Bez porodice i tima stvari ne bi bile moguće. Ja sam taj koji preuzima odgovornost, zalsuge i kritike, ali moram i njima da odam priznanje. Hvala im za podršku, ovo je i njihov uspeh koliko i moj”.

Epsko finale igrali su pre dve godine u Parizu grčki teniser i Novak. Ispustio je Stefanos Cicipas prednost od 2:0 u setovima, Đoković je prigrlio drugi trofej na Filip Šatrijeu. Vežu ga lepe uspomene na duele sa Grkom i željno iščekuje novi obračun.

Dobio sam taj meč, tako da su pozitivna sećanja. Gubio sam sa 2:0 u setovima, i mislim da sam se tad prvi put vratio iz takvog zaostatka u finalu. Uvek je sa njim fizička, mentalan i emotivna bitka, i spreman sam. Popravio se, jedan je od najboljih na turu, ali i najzanimljivijh sa njegovim zanimanjima i frizurom. U nedelju će biti biznis posao za obojicu, neka bolji pobedi”.

Sa Stefanosom Cicipasom boriće se za desetu titulu u Melburnu, ali ulog je i prvo mesto. Ko osvoji Australijan open izbiće na prvu poziciju na ATP listi.

To je dodatni ulog. Kada osvajaš grend slem i svetski si broj jedan, to je vrhunac. Hajde da vidimo šta će biti”, zaključio je Novak Đoković.



tagovi

Novak ĐokovićATPAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara