©AFP
©AFP

Novak: Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu, bio sam ljut...

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 08:37

"Morao sam da nateram sebe da se podignem, da počnem da verujem u sebe. Dešavalo mi se slično i ranije, nekoliko puta nisam uspeo, ali sada jesam", kaže srpski as

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković kaže da je tokom meča, a posebno nakon zaostatka od dva seta vodio žestoku bitku sa samim sobom, ali je na kraju uspeo da preokrene meč u svoju korist i sigurnom igrom dođe do slavlja nad odličnim Laslom Đereom.

Meč je trajao skoro četiri sata, a 38. teniser na planeti je prva dva seta rešio u svoju korist sa identičnim rezultatom 6:4.

Izabrane vesti

"Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu, neću da lažem. Bio sam ljut. Razmišljao o tome šta bi trebalo uraditi. Morao sam da nateram sebe da se podignem, da počnem da verujem u sebe. Dešavalo mi se slično i ranije, nekoliko puta nisam uspeo, ali večeras jesam. Neverovatno. Igrali smo do skoro dva ujutru, toliko je ljudi ostalo. Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šou. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i poslednjih nekoliko godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao", rekao je Đoković posle meča.

Laslo je igrao do poslednjeg atoma snage, ali nije uspeo da zaustavi Novakov uraganski nalet. Naredna tri seta Đoković je dobio rezultatom 6:1, 6:1, 6:3.

"On nije pokazivao umor. Podigao se i igrao je bolje u petom setu, bolje nego treći i četvrti. Disao mi je za vrat, pretio brejkom, igrao zaista veoma dobro. U ovakvim uslovima odskok je nešto niži. Uslovi su nešto sporiji ove godine. Bilo mi je teško da nađem rešenje, svi aspekti igre su bili teški, ali nije išlo od početka. U trećem setu sam se podigao.Napravio sam još jedan brejk, pa sam shvatio da imam šansu da nastavim. Zaigrao sam agresivnije. Njegove igre nisu bile kao u prva dva seta, ali nisam se predavao do poslednjeg udarca", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara